Kudüs direnişçisi "Cuneydi" resmedildi...

İtalyan ressam ve gazeteci Alessia Pelonzi, İsrail askerleri tarafından gözü bağlanarak götürülen 16 yaşındaki Fevzi el-Cuneydi'nin fotoğrafını resmetti.

Kudüs direnişçisi "Cuneydi" resmedildi...
Kudüs direnişçisi "Cuneydi" resmedildi...
GİRİŞ 01.01.2018 17:59 GÜNCELLEME 03.01.2018 09:54

Fevzi el-Cuneydi... İsrail askerlerinin göz göze gelmek istemediği için gözlerini bağlayarak götürdüğü 16 yaşındaki Filistinli bir çocuk... Fevzi el-Cuneydi'nin İsrail askerleri tarafından götürülmesi bütün dünyanın dikkatini çekmişti. Herkes onu Kudüs direnişinin sembolü olarak kabul etti.

Kudüs direnişi için önemli bir yere sahip olan Fevzi el-Cuneydi'nin İsrailli askerler tarafından götürülürken ki halinden çok etkilenen İtalyan ressam ve gazeteci Alessia Pelonzi, bu fotoğraf karesinin resmini çizdi.

"İTALYAN RESSAM ZOR GÜNLERDE EN ÖNEMLİ ŞEY DAYANIŞMADIR"

Zor ve karanlık günlerde en önemli şeyin dayanışma olduğunu, normal hayatında röportajlar, film eleştirileri, set tasarımları ve kostüm tasarladığını söyleyen Pelonzi, resim çizmenin kendisi için bir tutku olduğunu dile getirdi.

Fevzi el-Cuneydi'nin fotoğrafını sosyal medyada gördüğünde çok etkilendiğini ve bu fotoğrafla sanatına dair bir şeyler anlatması gerektiğini düşünen Pelonzi, aklına ilk gelen şeyin resmin ortasına Filistin bayrağının renklerini koymak olduğunu söyledi.

SANATÇILAR KUDÜS KARARINA KARŞI MEKTUP YAZDILAR

Filistin'deki durumun daha iyi anlaşılması gerektiğini düşünen Alessia Pelonzi, sanat için özgürlüğün çok önemli olduğunu bu sebeple dünyada neler olup bittiğini daha çok önemsediklerini ifade etti.

Pelonzi sanatçıların Kudüs kararına karşı yazdıkları mektupla ilgili şunları söyledi:

"Temel özgürlükler ve insan onurunun bu şekilde sürekli çiğnenmesi, sessiz kalabileceğimiz bir şey değil. Sadece Avrupa'dan değil, Tilda Swinton, Peter Gabriel, Mark Ruffalo, Aki Kaurismaki ve Brian Eno gibi sanatçıların Donald Trump'ın tek taraflı bir şekilde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına karşı yazdıkları açık mektuba hayran kaldım. İsrail'in yayılmacılığına karşı tavır aldılar, Filistinlilerin haklarını savunmaya çalışıyorlar. Bu insanlar, popülerliklerini ve sanatçı olarak nüfuzlarını doğru bir neden için kullanıyorlar, bu da çok iyi bir işaret."

"İNSANLARIN KİMLİKLERİ HALI ALTINA SÜPÜRÜLEMEZ"

Kendisi için en önemli şeylerden birinin adaletsizliğin ve kimliğin ifade edilmesi olduğuna değinen Pelonzi, çizdiği resimde İsrail askerlerinin çocuğu götürmesine rağmen bu resme bakıldığında bir Filistin bayrağını gördüğünü söyledi. Böyle bir konuda sessiz kalınmaması gerektiğini ve insanların kimliklerinin, halının altına süpürülemeyeceğini dile getirdi.

Pelonzi, "Genelde bu resimle ilgili hep 'sevgi' yorumları aldım. Bu gerçekten inanılmazdı. (ABD Başkanı Donald) Trump'ın Kudüs kararının Filistin halkını ne kadar kızdırdığını tahmin bile edemiyorum. Benim için önemli olan uzaktan bile olsa bu anlaşmazlığın son bulması ve Filistinlilerin hak ettiği adaletin sağlanması için doğru tarafta olmayı seçmek. Trump'ın hamlesine Avrupa tepki gösterecek mi bilmiyorum ama başkanının böyle aptalca bir kararı yüzünden bütün ülke suçlanamaz. Trump, gerçekten çok kötü bir lider ve politikacı." diye konuştu.

FİLİSTİN'DEN ÇOK GÜZEL MESAJLAR ALDI

İtalyan ressam, çizdiği resimle Filistin'den çok sayıda tebrik ve teşekkür mesajları aldığını bu durumun ise kendisini çok mutlu ettiğini, karanlık günlerde adaletsizliğe karşı en önemli silahın dayanışma olduğunu açıkladı.

"DÜNYA BU TARZ OLAYLARA SESSİZ KALMAMALI"

"Sadece Filistin değil ama birçok bölgede yaşananlarla ilgili herkes bilgilendirilmeli. Bu bütün dünyayı ilgilendiren bir konu. Bu insan hakları ve insan haklarına saygıyla ilgili. Birkaç ay önce Filistinli aktör Kamel el-Başa ile röportaj yapmıştım. Kendisi ülkesine çok önem veren bir kişi. Başa, sadece kendi halkı için değil, aynı zamanda herkes için bir şeyler yapmanın ve kim olursa olsun dünyadaki herkese hizmet etmenin onun en önemli hedeflerinden biri olduğunu söylemişti."

SAVAŞ VE YAPILAN ADALETSİZLİKLER İÇİN RESİM ÇİZMEYE DEVAM EDECEK

Pelonzi, "Her trajedi, her savaş ve her adaletsizlik resmedilmeli ve anlatılmalı. Dünyada yaşanan acıların ve güzelliklerin tasvir edilmesi için elimden geleni yapmaya devam edeceğim." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı