Türkiye'nin ilk tarihi internet dizisi geliyor

Türkiye'de internet üzerinden yayınlanacak ilk tarihi dizi 'Talib-i İrşadi' 2 Ocak'ta youtube üzerinden izlenenecek. Üç bölümden oluşan dizi, Türk-İslam sentezini konu alıyor.

Türkiye'nin ilk tarihi internet dizisi geliyor
Türkiye'nin ilk tarihi internet dizisi geliyor
GİRİŞ 25.12.2017 10:23 GÜNCELLEME 25.12.2017 10:58

Türk-İslam sentezinin ortaya çıkarıldığı dizi üç bölümden oluşurken her bölüm kendi içinde farklı konulara ayrıldı. Dizinin yönetmeni Haftacı, Kocaeli'nde çekilen dizinin üç aylık bir emek sonucu ortaya çıktığını anlatarak, Talib-i İrşadi'nin hikayesini izlemeye davet ediyor.

 "Yabancı bir şirket ilk tarihi internet dizisine hazırlanıyordu Allah bunu bize nasip etti, başardık"​

"İnternet dizisi yapmayı düşünüyorduk" diyen Haftacı, dönem dizisi yapmanın akıllarında olmadığını, bunun büyük bütçeler gerektirdiğini ifade ederek, "Yabancı bir şirket ilk tarihi internet dizisine hazırlanıyordu Allah bunu bize nasip etti, başardık" açıklamasında bulundu.

Kocaeli'nde Saatçi Ali Efendi Konağı, Yeşil Köşk gibi tarihi mekanların da kullanıldığı dizinin çekimleri yaklaşık üç ay sürdü.

Rıfat Kanpara'nın başrolünde bulunduğu dizi, 1819-1880 yılları arasında yaşamış Halveti tarikatında pir makamına ulaşmış Talib- İrşadi'nin 1853 yılında geçen hikayesini konu alıyor.

"Çekimleri imece usulüyle yaptık"

Çekimlerin oldukça zorlu geçtiğini ifade eden Haftacı, "İstanbul Hukuk'ta okuyan kardeşime dahi hayatında hiç kamera kullanmamasına rağmen kamera teslim ettim. Hem yönetmenlik hem de diğer tüm birimlerde bulundum imece usulü misali oyuncular dahi her işe el atmaya çalıştı ama asıl olarak ekip benle birlikte 3 kişi idi" dedi.

Dizinin sponsorunun olmadığını söyleyen Haftacı, çevrelerinden maddi olmasa da gerek kostüm gerek eşyalar gerekse de mekanlar konusunda oldukça iyi destek gördüklerini ifade etti.

"Büyük emek verdik"

Sinema ve dizi sektöründe kalıcı işler yapmayı hedeflediklerini ifade eden Haftacı, "İzleyicilerimizden ricamız bizi takip etsinler 2 hafta da bir yayınlamayı düşündüğümüz ilk bölümü 2 Ocak’ta yayınlanacak. Talibi İrşadi dizisini sahiplensinler isterim, zira Türk İslam sentezini ve tasavvufi aksiyon bir anlatıyı hiçbir ücret beklemeden halkımızın beğenisine sunduk, büyük emek verdik. Emeğimizin karşılığını güzel tepkiler ve izlenme desteği alarak görmek bizi mutlu edecektir" dedi.

"Televizyon ve dizi sektörlerinde çalışma şartları çok ağır"

Dizi ve sinema sektörünün belli başlı kişiler tarafından yönetildiğini iddia eden Haftacı, "Alışılmışlığın dışına çıkmak isteyen kim varsa önüne çıkarak müdahalede bulunuyorlar. Her yıl binlerce yeni iletişimci çeşitli hayallerle sektöre girmek için heves ederken gördükleri karşısında hevesleri kursağında ya sektörü bırakıyor ya da bizler gibi özgün çalışmak için farklı eğilimlere yöneliyor" ifadelerini kullandı.

Yeni mezun olan iletişimciler kendilerini geliştirmek için girmeye çalıştıkları sektörde umduklarını bulamadığı için meslek değiştirmeye ya da özgün çalışmaya karar veriyor. Dizi, film sektöründe durum daha da kötü, bin bir hayalle sektör içerisine giren yeni iletişimciler adeta robotmuşçasına çalıştırılıyor" açıklamasında bulundu.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil