Topkapı Sarayı yeniden ayağa kaldırılıyor

Topkapı Sarayı 27 kalemde sürdürülen yaklaşık 300 milyon liralık bütçeyle yeniden ayağa kaldırılıyor.

Topkapı Sarayı yeniden ayağa kaldırılıyor
Topkapı Sarayı yeniden ayağa kaldırılıyor
GİRİŞ 27.12.2017 14:08 GÜNCELLEME 27.12.2017 14:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2000’li yılların başından itibaren Topkapı Sarayı’na tahsis edilen eski saray yapıları da dahil olmak üzere 340 bin metrekarelik alanda yürütülen restoran çalışmaları sürüyor. 27 kalemde yaklaşık 300 milyon liralık bütçeyle sürdürülen çalışmalar kapsamında  3’üncü Selim’in tahtı Harem’deki Ömer Hünkar Sofası’nda yerine konuldu. Saraydaki çalışmalar hakkında bilgi veren  İstanbulKültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz, “Şu anda Topkapı Sarayı’nda 27 kalemde restorasyonçalışmaları sürdürülüyor ve yaklaşık 300 milyon liralık bir bütçe ayrılmış durumda” dedi.
 
Ayrılan bütçe daha da artabilir

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Coşkun Yılmaz’ın açıklamasına göre tarihi saray için ayrılan restorasyon bütçesi önümüzdeki günlerde daha da artacak. Yılmaz konuyla ilgili “Yaklaşık 300 milyon liralık bir bütçe ayrılmış durumda ama bu bütçe önümüzdeki günlerde çok daha artacak. Topkapı sarayı tarihteki fonksiyonuna, asli kimliğine uygun bir şekilde ortaya çıkarılacak” ifadelerini kullandı.

Aslına uygun restore edilmeye çalışılıyor

500’e yakın işçi; restoratör, nakkaş ve çeşitli bilim dallarında uzmanların görev aldığı tarihi ihyada saray çağdaş teknikler ile aslına uygun olarak restore edilmeye çalışılıyor.

YORUMLAR 1
  • Burak Korkmaz44 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin kadim gecmisi ve tasinabilir/tasinamaz kulturel varliklari diger ulkeler ile kiyaslanamayacak seviyededir. Bu denli kulturel zenginlige sahip ulkemizde, LISANS mezunu RESTORATOR ler ve onlisans mezunu restoratorler kamuda 4 yildir istihdam beklemektedir. Saglik bakanligi ve egitim bakanligi binlerce personel istihdam ederken, Kultur ve turizm bakanligi neden personel istihdam etmiyor?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İkinci el otoda hareketlilik...Listenin zirvesindeki model belli oldu
Sarıyer'de korkunç olay! Taksiciyi öldürüp aracını gasbeden zanlı yakalandı