Kudüs Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Bulacak

Kudüs’ün tarihî ve stratejik önemini gençlerin dünyasına taşımak amacıyla TYB İstanbul ve Burak Derneği işbirliği ile “Şiir Şehir Kudüs” başlıklı bir şiir yarışması düzenlendi.

Kudüs Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Bulacak
Kudüs Şiir Yarışması Ödülleri Sahiplerini Bulacak
GİRİŞ 12.01.2018 11:51 GÜNCELLEME 12.01.2018 11:54

Kudüs’ü gençlerin gündemine taşımak için Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ve Burak Derneği’nin işbirliğiyle düzenlenen “Şiir Şehir Kudüs” başlıklı Liseler Arası Kudüs Temalı Şiir Yarışması’nın dereceye girenleri, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak muhteşem bir törenle ödüllerine kavuşacak.

Program, 13 Ocak Cumartesi günü saat 13.30’da başlayacak.

Kudüs’ün Osmanlı elinden çıkışının 100. yılında, coğrafi, tarihî ve stratejik önemini gençlerin dünyasına taşımak amacıyla TYB İstanbul ve Burak Derneği işbirliği ile “Şiir Şehir Kudüs” başlıklı bir şiir yarışması düzenlendi.

ŞAİRLER TİTİZLİKLE İNCELEDİ

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün lise ve dengi okullardan gelen binlerce şiir, Türkiye’nin önde gelen şairleri tarafından titizlikle incelendi. Bunun sonucunda 1’inci, 2’inci, 3’üncü isimler ve beraberinde mansiyon almaya hak kazanan beş gencimiz, Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde yapılacak törende ödüllerini alacak.

KUDÜS İÇİN YAZDIKLARI ŞİİRLERİ SESLENDİRECEKLER

Programın sunuculuğunu yapacak olan Selahaddin Kocaaslan; Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Mehmet Akif İnan ve Cengiz Numanoğlu’ndan şiirler seslendirecek. Yarışma jürisinde bulunan usta şairlerimizden Bestami Yazgan, Şeref Akbaba, Nurettin Durman, Hüseyin Emin Özürk ve Özgür Çoban da Kudüs üzerine yazdıkları şiirlerini seslendirecekler. 

Ödül sahiplerinin isimlerinin törende açıklanacağını belirten TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, yarışmaya dair şunları söyledi:

"BİZİM MESELEMİZ KUDÜS"

“Bizim Kudüs meselemiz, oradaki şartların siyasi ve sosyal olarak  iyileştirilmesi meselesi değil, işgalin sona erdirilme meselesidir. Müslüman’ın, güncelin rüzgârıyla savrulan değil, gündemini güncele taşıyan insan olduğuna inanıyoruz. Bu vesileyle bu davaya güncelin bir parçası olarak değil, hayatımızın bir parçası olarak yaklaşmalıyız. Kudüs duyarlılığımızı Kudüs bilincine dönüştürmek durumundayız. Bilinç olmazsa strateji olmaz. Strateji olmadan Kudüs kurtulmaz. Hamaset her zaman gereklidir, ama tek başına hamaset eksiktir. Stratejimiz onlarca yıla yayılan, hatta yüzyılı kapsayan bir düzlemde olmalıdır. 

Kubbetü’s-Sahra ile Kıble Mescidi’ni bile karıştıran bilgi kıtlığında değil, Kudüs’teki her taşın anlamını kavrayacak, hatta her taşın altındaki sırra vâkıf olacak bir nesil yetiştirmeliyiz. Kudüs fatihi Müslüman öncüleri çocuklarımızın rol modeli hâline gelecek şekilde kitaplarla, filmlerle canlı tutmalı, kahramanlıkları bu çağın diliyle anlatmalıyız. Gündemimiz Kudüs, hep Kudüs olmalı. Bu niyetle hazırladığımız ‘Şiir Şehir Kudüs’ programına bütün Kudüs sevdalılarını bekliyoruz.”

"BÜTÜN HALKIMIZ DAVETLİ"

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleşecek program için davet mesajı yayınlayan Burak Derneği Başkanı Sn. Adem Yenihayat şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz, Türkiye Geneli Liseler arası şiir yarışması ödül töreni ve şiir dinletisi programına bütün halkımız davetlidir. Programın sunumunu Selahaddin Kocaarslan’ın yapacağı, birbirinden değerli şairlerimizin Kudüs ile ilgili şiirlerini seslendireceği programımızda Aykut Kuşkaya da ezgileriyle renk katacak. Ayrıca programa katılan izleyiciler arasında ücretsiz Kudüs ziyareti çekilişi yapılacak.”

Derecelere göre verilecek ödüller şöyle:
-Birincilik Ödülü: Kudüs Seyahati – 3.000 TL 
-İkincilik Ödülü: Kudüs Seyahati – 2.000 TL 
-Üçüncülük Ödülü: Kudüs Seyahati – 1.000 TL 
-Mansiyon Ödülü (7 kişi): Kudüs Seyahati

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Nüfus oranları açıklandı! Çocuk sayısı ile ilgili korkutan rakam
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar