Eyüpsultan'da Halk Oyunları Topluluğu kuruldu

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın desteğiyle Eyüpsultan Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde, ESHOT (Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu) kuruldu.

Eyüpsultan'da Halk Oyunları Topluluğu kuruldu
Eyüpsultan'da Halk Oyunları Topluluğu kuruldu
GİRİŞ 18.01.2018 10:53 GÜNCELLEME 18.01.2018 10:53

Eyüpsultan Belediyesi,ilçede gerçekleştirdiği çeşitli sportif, sosyal ve kültürel projeleriyle dikkat çekiyor. 

Nitelikli, kaliteli ve özgün faaliyetlerle farklı bir vizyon ve misyon çizen Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın,özellikle gençlere, çocuklara ve kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerle de vatandaşların takdirini kazanıyor. Bu çalışmalardan birisi de yine Başkan Remzi Aydın'ın desteğiyle kurulan ESHOT (Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu),Eyüpsultanlı vatandaşların katılımıyla Eyüpsultan Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu'nun çocuk ve yetişkin grupları, iki aydır Osmanlı Park'ta profesyonel halk oyunları hocalarından eğitim alıyor.

ÇOCUKLAR PAZAR GÜNÜ, YETİŞKİNLER CUMARTESİ GÜNÜ EĞİTİM ALIYOR

Çocuk grubunun pazar günleri iki saat eğitim aldığı ESHOT'da yetişkinler ise Cumartesi 16.00 - 19.00, Pazar günleri ise 13.00 - 17.00 saatleri arasında çalışmalarına devam ediyor. Çocukların Gaziantep ve Artvin yöresine ait halk oyunları eğitimi aldığı ESHOT'da yetişkinlere ise Diyarbakır halay, Bodrum zeybek, Tokat, Giresun ve Bitlis gibi farklı bölgelerin yöresel halk oyunlarının eğitimleri veriliyor.

VATANDAŞLARIN İLGİSİ BÜYÜK

Yeni kurulmasına rağmen Eyüpsultanlı vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun kaldıklarını söyleyen Eyüpsultan Halk Oyunları Topluluğu Koordinatörü Ernul İnaltekin şöyle konuştu;

“Yeni kurulmamıza rağmen katılımlar gayet iyi. Bir sonraki sene daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu projeyi Başkanımız Remzi Aydın'a sunduğumuzda çok sıcak baktı ve onay verdi. Bizleri bu çatı altında birleştirdiği için ve her zaman yanımızda olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz.”

“ Bu topluluğun bir parçası olmaktan dolayı mutluyuz”

Haftasonunu değerlendirmek için kursa geldiğini ifade eden Hacı Ahmet Eroğlu,”Ben yetişkinler grubundayım. Kızım ve oğlum da çocuk grubuna katıldılar. Biz halk oyunlarına karşı ailece ilgi duyuyoruz. Kahvede oturacağımıza kültürel faaliyetlerle hafta sonlarımızı değerlendirmek istedik. Çocuklar da burada olmaktan dolayı çok mutlu. Saat 11'de gelip 5'e kadar çalışıyoruz. Bize böyle bir imkân sunan Eyüpsultan Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz”dedi.

"Belediyemizi sportif, sosyal ve kültürel konularda çok başarılı buluyoruz”

Ünzile Şimşek ise ,“Alibeyköy'den geliyoruz. Oğlum Ömer Ege Şimşek, başladığından beri geliyor. Ben halk oyunlarını çok seviyorum, çocuğumun da gelip öğrenmesini istedim. Her hafta düzenli olarak geliyoruz. Hocalarımız sağ olsunlar çok ilgililer. Çocukların evde oturacağına bu tarz sosyal ve kültürel faaliyetlerle kendilerini geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Oğlum Kış Spor Okulları'na da gidiyor. Belediyemizi sportif, sosyal ve kültürel konularda çok başarılı buluyoruz” ifadelerini kullandı.

ESHOT, Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan yıl sonu gösterisi ile bu sezonu tamamlayarak yeni dönem için çalışmalarına başlayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış
Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na: 1 buçuk milyarlık malı İstanbullulardan niye sakladın?