TYB 13. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 13. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Kızlarağası Hüseyin Ağa Medresesi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’a Mahmut Bıyıklı yeniden başkan seçildi.

TYB 13. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
TYB 13. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi
GİRİŞ 21.01.2018 09:26 GÜNCELLEME 21.01.2018 09:26

20 Ocak’ta gerçekleştirilen Genel Kurul’da, Divanın Teşkili’nden sonra protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunu okuyan Mahmut Bıyıklı, “Bir günlük faaliyetimizden bahsedersek, son bir yılda yaptıklarımızı tahayyül edebilirsiniz.” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

2018 TYB YILI OLACAK

“Yazarlar Birliği geçmişten bugüne getirebildiğimiz güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe taşımanın idealini taşımıştır. Türkiye’nin en büyük yazar örgütüdür. Darbelere meydan okuyarak her türlü imkânsızlıklara direnerek bugünlere gelmiş, her zaman sözünü en gür şekilde söylemiştir. Bugün fark edilen bazı meseleleri TYB kırk yıldan beri söylemektedir. Siyasette, ekonomide vs iktidar olunabilir ama kültürde yoksanız bütün kazanımlarınız bir anda kaybolur, hakikatini daima dillendirmiştir.

HİZMET ANLAYIŞI NESİLDEN NESİLE AKTARILIYOR

TYB’nin irfan ordusu yaşamaktan çok yaşatmaya gönül vermiş, sabırla ve azimle fakat gösterişten kaçınarak ruh cephesinin maden işçiliğine talip olmuştur. Milletimiz, ülkemiz ve insanlık için fedakârlığı mesleki sorumluluk olarak görüp yılmadan, yorulmadan çalışmaya, üretmeye devam etmektedir. Bu hizmet anlayışı bir meşale gibi nesilden nesile taşınmaktadır. 

Kuruluşunda yeni doğmuş olduğum bu güzide kurumda bugün emek ve yürek verenlerden birisi olmak benim için büyük bahtiyarlıktır. Bu vesile ile bu örnek kurumu zor zamanlarda kurup bütün zorluklara rağmen bugünlere getiren TYB Şeref Başkanı Mehmed Doğan’a ve aziz yol arkadaşlarına ne kadar teşekkür etsek azdır. 

KARANLIĞA MUM YAKMA AZMİ

TYB bayrağını tertemiz bir şekilde yurdumuzun burçlarında kırk yıldır dalgalanmasında en büyük pay şüphesiz onundur. Kültürün yok sayıldığı kültür adamlarının kıymetinin bilinmediği bir çağda inadına karanlığa mum yakma azminde olan TYB bayrağını daha yükseklere taşıyacağız İnşallah. TYB’nin kuruluşunun kırkıncı yılı dolayısıyla önemli çalışmalara imza atacağız. Hep birlikte kültür cephesinde mücadelemizi yürütüceğiz. Bütün yazarlarımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Genel Kurul’da Faaliyet raporunun ibra edilmesinin ardından, oylamaya geçildi. Mahmut Bıyıklı Başkanlığında Yönetim ve Denetim Kurulları ile delege listeleri için yapılan oylamada Mahmut Bıyıklı yeniden Başkan seçildi. Buna göre seçime giren liste ile Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin yeni yönetim kurulu belirlenmiş oldu.

Mahmut Bıyıklı, İhsan Kabil, Prof. Dr. Turan Koç, Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Dr. Mustafa Canbey, Bünyamin Yılmaz, Muzaffer Doğan, Fatma Gülşen Koçak Yönetim Kurulu Asiller arasında seçilirken; Yrd. Doç. Dr. Yusuf Dinç, Dursun Ali Taşçı, Ahmet Maraşlı, Demirhan Kadıoğlu, Ekrem Aytar, Sedat Yılmaz, Birol Cürgül, Esra Elönü, İsmail Sezer yedek isimler olarak seçildi. Denetim Kurulu’nda Zekeriyya Yılmaz, Tayfur Kozan, Elif Sönmezışık yer alırken; Şafak Çelik, Ercan Yılmaz, Mehmet Ballı Denetim Kurulu yedek üyeleri olarak kabul edildi. 

Kapanış konuşmalarında Mahmut Bıyıklı katılım sağlayan üyelere teşekkür etti ve daha etkili ve daha nitelikli programlarla birlikte olmayı dileyerek sözlerine son verdi. Şair ve yazar Yavuz Bülent Bakiler, Türkiye Gazetesi yazarı Rahim Er, şair ve yazar Bestami Yazgan ve Muzaffer Doğan birer selamlama ve tebrik konuşması yaptı. Katılan pek çok yazar ve şairin söz aldığı dilek ve temennilerin ardından çeşitli ikramların yapılması ile TYB İstanbul 13. Olağan Genel Kurulu son buldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde