'Güzel adam' Mehmet Akif İnan Bağcılar’da anıldı

Edebiyat dünyasının Yedi Güzel Adam’ından biri olan Kudüs Şairi Mehmet Akif İnan, vefatının 18. Yılında Bağcılar Belediyesi’nin düzenlediği bir programla anıldı.

'Güzel adam' Mehmet Akif İnan Bağcılar’da anıldı
'Güzel adam' Mehmet Akif İnan Bağcılar’da anıldı
GİRİŞ 23.02.2018 16:23 GÜNCELLEME 08.07.2021 13:41

Katılımcılar, İnan’ın dava adamlığından sendika başkanlığına kadar mücadele dolu 60 yıllık serüvenini anlattı.

'Kudüs şairi' olarak bilinen Eğitim Bir-Sen ve Memur-Sen Kurucu Genel Başkanı merhum Mehmet Akif İnan’ın vefatının 18. yılı nedeniyle bir anma programı düzenlendi. Bağcılar Belediyesi ve Eğitim Bir-Sen tarafından Halk Sarayı’nda gerçekleştirilen program Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

 

 

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ'NE SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Gecenin özel konuğu Memur-Sen Onursal Genel Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu, “Mehmet Akif İnan’ın mücadelesini anlamak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, Abdülhamit Han Hazretleri’nin mücadelesini anlamaktır” diyerek başladığı konuşmasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’deki operasyonundan rahatsız olan Türk Tabipler Birliği’ni eleştirerek devam etti. Gündoğdu, “Ötekisi olmayan, herkesin beriki olduğu, şiddete dönüşmeyen, her düşüncenin yaşadığı sivil toplum ayağı Mehmet Akif İnan’la başlamıştır. Türk Tabipler Birliği sivil toplum örgütü değil mi? Afrin de bir operasyon var. Ancak Tabipler Birliği savaş halk sağlığı sorunudur diyor. Yaptığımız işin adı operasyondur savaştır. Ne derseniz deyin. Ama tıbbi dille söyleyecekseniz. Halk sağlığı sorunu değil halkın sağlığını korumaktır” dedi. 

''RABBİM BÖYLE GÜZEL İNSANLARI EKSİK ETMESİN''

İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan ise “Gönlünü vermediğin hiçbir şey karşılık bulmuyor. Biz de bu coğrafyada bin yıldır bu davayı güdüyoruz. Davamız belli hak yol İslam davası. Buralarda olmanın bir bedeli var. Kimi kalemiyle kimi de canıyla bu fedakarlığı yapmış. Rahmetli gibi. Bizlerin de karınca kararınca bu davaya hizmet etmemiz gerekiyor. Eğitim camiası da bu işin lokomotifliğini yapıyor” şeklinde konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da “Mehmet Akif İnan’ın vermiş olduğu mücadelelerin hayata geçmiş olmasından memnuniyet duyduğumu belirtmek istiyorum. Büyük dava adamı birçok alanda önderlik yapmış büyük bir insan. Rabbim böyle güzel insanları eksik etmesin” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından ilçe genelinde okullar arasında düzenlenen “Kudüs ve Mescidi Aksa” konulu resim, şiir yazma, şiir okuma ve deneme branşlarında dereceye giren başarılı öğrenciler ödüllendirildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ferhat Öztürk, Eğitim Bir-Sen Bağcılar İlçe Başkanı Mükremin Köse, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?