8 yıl aradan sonra Sultanahmet'e döndü!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'ın desteğiyle 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı 8 yıl arasan sonra yeniden Sultanahmet Meydanı'nda açıldı.

8 yıl aradan sonra Sultanahmet'e döndü!
8 yıl aradan sonra Sultanahmet'e döndü!
GİRİŞ 20.05.2018 18:54 GÜNCELLEME 20.05.2018 18:54

37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılışı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Prof. Dr. Huriye Martı ve Osman Tıraşçı, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Türkiye Diyanet Vakfı Başkanı, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk ve çok sayıda yayıncı ile kitapsever katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 1983 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan fuarın yeni yıllarında Sultanahmet'te beyazıt'ta devam ederek, bu yıl meydandaki çalışmalarında Ayasofya Meydanı'na alındığını belirterek, hayırlı ortamda diledi.

Fuarın Sultanahmet-Ayasofya Meydanı'nda kendi öğrencilik yıllarında ilk ihtişamına kavuşmasını dileyen Başkan Mevlüt Uysal, Diyanet Vakfı'nın kültürle ilgili bu çalışmasının takdire şayan olduğunu söyledi. Görselleri en çok yansıtan günümüz dünyasında yazarların ve kitapların okuyucuyla buluşmasının çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Uysal, fuarın yeni neslin kitaplarının ismini çok önemli olduğunu kaydetti.

“Hep beraber emek çekeceğiz ve bu emek gelecek nesilleri kültürle buluşturma yapmak meyve yıkıyor” diyen Uysal, Valilik ve Yayıncılar Birliği ile birlikte genç neslin nasıl yeniden kitapla buluşturulacağının mücadelesini yaptıklarını söyledi.

Uysal, “İnanıyoruz ki, kısa zamanda kültür adına daha güzel şeyler yapılacak. İBB'den yayıncılık adına çok güzel çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalarımız en kısa zamanda meyvesini versin ve birlikte değerlendirelimizuz. Kitap Fuarının bizim öğrencilik yıllarımızdaki kadar hareketli, dolu dolu geçmesini diliyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Törende fikri İstanbul Valisi Vasip Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk de 37. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı'na İBB Başkanı Mevlüt Uysal'a teşekkür etti. Fuarın açılışı, yapılan duanın yeniden kesilen kurdele ile gerçekleşildi.

Edebiyat, sanat ve kültür meraklısı çoktan İstanbullunun onun yıl ilgiyle takip ettiği fuar, 10 Haziran'a kadar ziyarete açık olacak. İmza günleri, yazar söyleşileri ve renk etkinlikleriyle Ramazan ayı sonunda devam ediyor, 263 stantta 400 kitapevinin 100 bine yakın eseri yerini aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi