Kitap ve Kültür Fuarı’nın 37’ncisi Ankara'da!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen ve geçtiğimiz 36 yıl boyunca Kocatepe Camii avlusunda ziyaretçileri ile buluşan Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın 37’ncisi, Ankara’nın merkezine inşa edilen Melike Hatun Camii’ne taşındı.

Kitap ve Kültür Fuarı’nın 37’ncisi Ankara'da!
Kitap ve Kültür Fuarı’nın 37’ncisi Ankara'da!
GİRİŞ 27.05.2018 02:35 GÜNCELLEME 27.05.2018 03:18

Geçtiğimiz günlerde Melike Hatun Camii’nde yapılan açılış, Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımı ile gerçekleşti. Yoğun ilginin gözlendiği törende Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın üst düzey yetkilileri de hazır bulundu. Törenin hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını Melike Hatun Camii’nde kıldı.

 
FUAR ARTIK BİR RAMAZAN GELENEĞİ

 

 

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarlarının bir Ramazan geleneği haline geldiğini ifade ederek inancımızın ilme ve bilgiye verdiği önem çerçevesinde fuarların önemli etkinlikler olduğunu kaydetti.

Yaşadığımız çağın sorunlarına bilgiyle çözüm bulmamız gerektiğini söyleyen Erbaş, bilgiyle iki yönden sağlam ve köklü bir ilişki kurulması gerektiğini vurgulayarak, bunlardan ilkinin bilginin öneminin idrak edilmesi ve bilgiye ulaşmak için herkesin bir çaba ve fedakârlık içinde olması, ikincisinin ise sadece bilgiyi edinmekle yetinmeyip öğrendiklerini bilince dönüştürerek hayatına tatbik eden, edindiği ya da ürettiği bilgiyi insanlığın hizmetine sunan bir anlayış geliştirilmesi olduğunu aktardı. İnancımızın âlime verdiği değere vurgu yapan Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zira bizim inancımız ve medeniyetimizde bilgi, terbiyedir, güzel ahlaktır, sorumluluktur, sabırdır, tahammüldür, iyilik için çalışmaktır. Onun için dünyamızda, medeniyetimizde ilim ve âlimin yeri hep önemlidir. Değer olarak görülmeyen, hikmetle yoğrulmayan, uygulanarak ahlaka dönüşmeyen bilgi, hayata huzur getirmeyecektir. Dolayısıyla bize düşen, bilgiyle, hikmet ve tefekkürle yeniden öze dönmek, ortak zeminimizi sağlamlaştırmak, yaşadığımız çağın sorunlarına bilgiyle çözüm bulmaktır. Bu manada önemli bir etkinlik olarak gördüğümüz 37. Türkiye Kitap Fuarı'nın hayırlı sonuçlara vesile olmasını temenni ediyor, bütün katılımcılara, yayınevlerine, kitap dostlarına teşekkür ediyorum. Bilgiye dair bütün çabaların bereketli olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyorum. ‘Hiç bilenle bilmeyen bir olur mu?’, ‘Allah'tan en çok korkanlar onun âlim kullarıdır.’ hadis-i şerifleri, bizi her zaman ilim, irfan, bilgi, hikmet peşinde koşmaya teşvik etmektedir.”
 


CAMİ AVLUSUNDA HASBİHAL

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, fuarlar sayesinde yazarlarımızla, düşünce insanlarımızla, ilim ve sanat erbabımızla camii gölgesinde hasbihal etme fırsatı bulunacağını ifade ederek, “Fuar, yazar-yayıncı-okur buluşmaları için Ramazan’la bütünleşen tarihî mekânları değerlendirmeye devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfı, fuarla cami avlularını, meydanları ve tarihî alanları kültür merkezi haline dönüştürerek medeniyet algısını geliştirmeyi amaçlıyor.” dedi.

 
RAMAZAN’IN VAZGEÇİLMEZİ

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, vakıf olarak dünyanın birçok yerinde hayrî ve sosyal faaliyetlerin yanı sıra kitap ve kültür etkinliklerini de her yıl Ramazan ayında devam ettirdiklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Kültürümüzü gelecek nesillere aktarmanın yanı sıra vakıf olarak, ilmî ve kalıcı eserler üretiyor; kültür hizmetlerini de aksatmadan sürdürüyoruz. Fuarlarımız Ramazan ayının vazgeçilmez bir etkinliğidir. Hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Okumak, övgüye değer bulunmuştur. Bir mütefekkirimizin deyişiyle, ‘Okumak, her şeyle iç içe olmak, hemhâl olmaktır.’ Okumak kabuğunu çatlatmak, ruhu büyütmektir. ‘Oku’ diye başlayan kitabın mensuplarıyız ve bunun için ne kadar şükretsek azdır. Bugün bu fuarlarımız vesilesiyle aramızda bulunan yayınevleri, insanlığın bu zorlu yolculuk süreçlerinde iyinin, güzelin ve doğrunun hâkim olması için gayret gösteren müstesna oluşumlardır.”
 
Ramazan boyunca Kadir Gecesi’ne kadar devam edecek olan Fuar, Ankaralı kitapseverleri bekliyor. Fuarda 105 stantta yaklaşık 150 yayınevinin 60 bin civarı kitabı sergileniyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat