Göynük'te yadigar ürünler konuşuldu

Sahip olduğu doğal güzelliklerini, kendine has kent dokusunu, tarihi ve kültürel mirasını koruyarak sürdürebilir kılan Bolu’nun sakin şehri Göynük, 29 Haziran 2018 tarihinde Cittaslow Türkiye ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu iş birliği ile gerçekleşen III. Eko-Gastronomi Kongresi’ne ev sahipliği yaptı.

Göynük'te yadigar ürünler konuşuldu
Göynük'te yadigar ürünler konuşuldu
GİRİŞ 03.07.2018 18:36 GÜNCELLEME 03.07.2018 18:36

Cittaslow Türkiye ve Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Göynük Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı III. Eko-Gastonomi Kongresi, 29 Haziran 2018 tarihinde önemli konuşmacıların katılımı ile gerçekleşti.

Kongre Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Cittaslow Türkiye Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Rıdvan YURTSEVEN’in, Cittaslow Göynük Belediye Başkanı Kemal KAZAN’ın, Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mevlüt ADIGÜZEL’in ve Cittaslow Seferihisar Belediye Başkanı Tunç SOYER’in Açılış Konuşmaları ile başladı. Çevresel sürdürülebilirlik ilkelerine uyulduğunda toplumun sosyo-kültürel ve ekonomik olarak da gelişebileceğini savunan Yavaş Hareketi’nin sürdürülebilir gastronomi açısından temel ilkelerini içeren İYİ-TEMİZ-ADİL uygulamalarının Miras Mutfaklar’ın ölçeğinde tartışıldığı ve dört oturum olarak gerçekleşen kongrede, Yadigar Ürünlerin Pazarlaması ve Sürdürülebilirliği, Yadigar Ürünler ve Turizm alt başlıklarının tartışıldığı Yadigar Ürünler ve Mutfak Mirası oturumunda; Prof. Dr. Rıdvan YURTSEVEN, Ozan KAYA, Oğuzhan KÖKLÜ ve Serhat HARMAN sunumlarını gerçekleştirdi. Ayfer YAVİ Kardeş Mutfaklar oturumunda konuk konuşmacı olarak sunumunu gerçekleştirirken; Miras Mutfak ve örneklerinden bahsedilen oturumda Feriyal FARHADİ ANDARABI, Ayşe NİZAMLIOĞLU, Leyla ÖZGEN ve Sinem AKMAN bildirilerini sundu.  Son oturumda ise Yadigar Ürünler ve Nostalji konusu işlendi ve Salih YILDIZ, Feriyal FARHADİ ANDARABI ve Yorgo KSINOS konuşmalarını gerçekleştirdi. 

Akademik alandaki proje ve etkinliklere desteklerinin her zaman öncelikli olduğunu vurgulayan Ataşehir Adıgüzel Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ebru ADIGÜZEL TUNABOYLU, “Yapılan diğer etkinlik ve projelerde olduğu gibi akademik açıdan büyük bir önemi olan ve farkındalık yaratan III. Eko-Gastronomi Kongresi’ne destek olmaktan mutluluk duyduklarını” belirtti. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Adana’da pitbull cinsi köpek vahşeti!
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira