Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Bingöl'ü dünyaya tanıtmak

AK Parti Bingöl milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Uluslararası Bingöl Film Festivali'yle beraber Bingöl'ü dünyaya açmak istediklerini belirtti.

Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Bingöl'ü dünyaya tanıtmak
Cevdet Yılmaz: Hedefimiz Bingöl'ü dünyaya tanıtmak
GİRİŞ 02.10.2018 14:31 GÜNCELLEME 02.10.2018 14:31

AK Parti Bingöl milletvekili ve Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz bu yıl ikinci kez düzenlenen Uluslararası Bingöl Film Festivaline dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Bingöl film festivali bu kez 2. Kez kapılarını açıyor. Uluslararası bir film festivali düzenlemek fikri ilk nasıl doğdu?

 

 

Tarihten günümüze birçok medeniyeti bağrında beslemiş; coşkun nehirlerinden, berrak derelerinden, ab-ı hayat denilen hayat veren sularından almıştır ismini Bingölümüz. Tepelerin ardından doğan güneşi, kekik kokan yaylaları, şifalı suları ile Doğu Anadolu’nun mahsun ve mağrur ilidir Bingöl.

Bingöl’ü anlamak için; Kala tepesinden doğan güneşi, yaylalarını, Zağ mağarasını, yüzen adalarını, şifa veren sularını görmek ya da dağlarındaki binbir çiçekten elde edilen balından tatmak gerekir.

Bingölümüzün bu güzelliklerini ulusal ve uluslararası anlamda tanıtmak, Türkiye ve Dünya insanına açmak ve bölgemizin gelişimine katkıda bulunmak bizim için oldukça önemli.

En güçlü iletişim araçlarından olan sinema sayesinde,  kültür-sanat ve turizm alanında  farkındalık yaratıp, bölge ekonomisini canlandırarak  dışa açılmasını sağlamak amacıyla, “BİNGÖL ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ” bir tanıtma projesi olarak ortaya çıkmıştır.

Bu yıl daha geniş bir alana yayılması öngörülen festival ilerideki gelmek istediği nokta nedir?

İlimizin tanıtımı ve bölge ekonomisini geliştirmenin yanısıra, kardeşliğimizin pekiştirilmesinde de önemli bir rol üstlenecektir. Aynı zamanda Türkiye’den ve dünyadan önemli yönetmenlerin, oyuncu ve yapımcıların buluştuğu festivalle, öncelikle Bingöl’ün, devamında da Türkiye’nin sinema kültürünü tanıtma girişimine de önemli katkı sağlanmış olacak.

İleride bu çabanın sonucunda, Bingöl’de yaşayan gençlerden ulusal ve uluslararası alanda eserleri bekliyoruz. Bingöl örneğinde olduğu gibi, bu faaliyetlerin sadece belirli mekanlarda gerçekleşmediği, tüm ülkeye ve topluma yayıldığı bir gelecek hayal ediyoruz.

Bu festivalle beraber Bingöl’de iklim de değişti. Başka projeler var mı?

Bingöl sadece altyapı olarak değil, kültür ve sanat alanında da, yenilikler ile tanışıyor. Bunların oluşturduğu zeminde, yeni projeler de mutlaka olacaktır. Yerel Yönetimler, Üniversite ve Kamu İşbirliği ile bu projelere destek olmaya devam edeceğiz.

Cevdet Yılmaz ekonomist ve siyasi kişiliğinin yanında entelektüel yanıyla da öne çıkan bir isim. Hazır film demişken Cevdet Yılmaz’ın hayatındaki ilk üç filmi nedir?

İlk sırada, Yavuz Tugrul’un yönetmenliğini yaptığı, başrollerini Şener Şen ve Uğur Yücel’in paylaştığı “Eşkıya” filmi yer alıyor. Yıllar önce Cudi dağlarında yakalanan eşkıyanın, 35 yıl sonra hapisten çıktığında, hapse girmesine sebep olan ve çocukluk aşkını da yanına alarak kaçan en yakın arkadaşının peşine düşmesini ve bu süreçte yaşadıklarını anlatan olağanüstü bir film idi.

Bir diğeri, yönetmenliğini Sydney Pollack’ın yaptığı, başrolünde ise Robert Redford’u izlediğimiz “ Akbabanın 3 günü” isimli filmdi. Derin devlet savaşlarının anlatıldığı politik gerilim türündeki bu film de beni etkileyen filmlerden biridir.

Üçüncü olarak ise, Andrei Tarkovsky’nin yönetmenliğini yaptığı “Stalker.” Özellikle felsefi yönüyle dikkatimi çeken bir film olmuştur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor