Bingöl Kısa Film Festivali 8 Ekim’de başlıyor!

8-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali için heyecanlı son günler. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek Bingöl Kısa Film Festivali 8-12 Ekim tarihleri arasında sinemaseverler ile buluşacak.

Bingöl Kısa Film Festivali 8 Ekim’de başlıyor!
Bingöl Kısa Film Festivali 8 Ekim’de başlıyor!
GİRİŞ 05.10.2018 13:46 GÜNCELLEME 05.10.2018 13:46

Festivalde; yerli ve yabancı yönetmenlerin kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde yer alan kısa filmleri izleyiciyle buluşacak.

Yönetmen Kudret SABANCI’nın başkanlığını yaptığı festivalin juri koltuğunda; TRT 1 Kanal Koordinatörü Kurtuluş ZEYDAN, Yapımcı Mehlika ÇELİK, Oyuncu Cengiz BOZKURT, Beyaz Tv Genel Müdürü Cihat Zembat, Akademisyen Süleyman CİVLİZ, Yönetmen Ömer UĞUR, Yönetmen Hasan SERİN, Şair ve Yazar Sıtkı CANEY bulunuyor.

İde Yapım festival direktörleri Baran Madya ve Elçin Çelik “Bu yıl ikincisi düzenlenen festival için tüm ekip arkadaşlarıyla birlikte geceli gündüzlü çalıştıklarını, festivalin Türkiye’nin en ilginç ve etkileyici coğrafyasına sahip illerinden biri olan Bingöl’de yapılıyor olmasından ayrıca mutlu olduklarını ve festivalin bu yılki açılış konserinin ise sevilen sanatçı Cengiz ÖZKAN’nla yapılacağını belirttiler.

Festival süresince film gösterimleri, söyleşiler, atölyeler, paneller, açılış ve kapanış konserleri ile bir çok ünlü yönetmen, eleştirmen, yapımcı, sinema oyuncusunun yanı sıra; Bingöl Milletvekili Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet YILMAZ, Ak Parti Genel Başkan Baş Danışmanı Yasin AKTAY, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü üst düzey yetkililerinin katılacağı da belirtildi.

Bingöl Valisi Ali MANTI, Bingöl Belediye Başkan Yücel BARAKAZİ, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap YOĞUNLU ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak’ın desteklediği etkinlikte Bingöl’ün kültür, tarih ve sanat dokusu da festival takipçileriyle buluşacak

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etmişlerdi: AK Parti'den tepki
Son dakika: Bakan Fidan, Batı'ya tarihi uyarıyı yapıp ekledi: Dünyayı bekleyen asıl kriz..