CRR konser salonunda bu ay

Cemal Reşit Rey Konser Salonunda Ekim ayında birbirinden değerli konserler yer alacak.

CRR konser salonunda bu ay
CRR konser salonunda bu ay
GİRİŞ 09.10.2018 07:54 GÜNCELLEME 09.10.2018 08:54

Karanlıklardan Doğan Sonsuz Yol

Mahsa Vahdat ve Coskun Karademir Endless Path ile CRR’de!

 

 

İran’ın büyülü sesi Mahsa Vahdat ile Halk ve Tasavvuf Müziği’nin önemli temsilcilerinden Coşkun Karademir, Oslo’da neredeyse hiç ışık almayan Emanuel Vigeland Müzesi’nde gerçekleştirdikleri projeleri Endless Path (Sonsuz Yol) ile. CRR’de sahne alacak.  9 Ekim Salı akşamı gerçekleşecek konser saat 20.00’de başlayacak.

Konserde sanatçılara; yaylı tanburda Karademir’in “yol arkadaşım” dediği Özer Özel, perküsyonda her yıl yaklaşık 200 albüme imzasını atan Ömer Arslan ve eşsiz ney performansıyla ise Mehdi Teimoori eşlik edecek.

Sanatçıların Mevlana ve Yunus Emre’nin beraber yürüdükleri yolu anlatmak için kaydettikleri aynı isimli albüm dünya müzik otoriteleri tarafından ‘başyapıt’ olarak nitelendirilmişti.

Endless Path (Sonsuz Yol) konser biletleri 80 ve 20 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Özhan’dan Hazan ve Hüzün Şarkıları

Türk Sanat Müziği’nin usta ismi Ahmet Özhan 10 Ekim Çarşamba akşamı CRR’de “Sonbahar Şarkıları” başlıklı bir konser verecek. Konser saat 20.00’de başlayacak.

Ahmet Özhan / Sonbahar Şarkıları / 10 Ekim Çarşamba / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu

Özhan, konserde Türk Sanat Müziği’ne damga vurmuş hazan ve hüzün temalı eserler seslendirecek.

30 ve 20 TL olan konser biletleri CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Ömer Faruk Tekbilek, son albümü ‘’Love is My Religion’’ ile 12 Ekim akşamı CRR’de!

Türk müziğimizin yurtdışındaki fahri elçisi Ömer Faruk Tekbilek, 5 yıllık bir aradan sonra Mayıs 2017’de müzikseverlerle buluşturduğu ‘’Love is My Religion’’ projesiyle, 12 Ekim Cuma akşamı saat 20.00’de CRR’de!

Ömer Faruk Tekbilek Ensemble / Love is My Religion / 12 Ekim 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu

Dünyaca ünlü sanatçı Ömer Faruk Tekbilek konserde, vokalin yanı sıra ney, zurna, perküsyon ve bağlamadaki performansıyla sahne alacak. Tekbilek’e kanunda Bahadır Sener, klavyede Yannis Dimitriadis, gitarda Federico Fernandina perküsyonda ise Murat Tekbilek ve Chris Wabich eşlik edecek.

Konserde, Akdeniz soundunun caz tınılarıyla beslendiği eserler, sufi müziği farklı boyutlara taşıyacak.

Konser biletleri 110 ve 40 TL olarak CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

Neşet Ertaş Türküleriyle CRR’de!

Türk halk ozanı, abdallık geleneğinin son büyük temsilcisi, bozkırın tezenesi Neşet Ertaş, vefatının 6. yılında CRR’de anılacak. Konserde, aynı zamanda Neşet Ertaş’ın da kuzenleri olan bozlak sanatçıları İrfan ve Birol Ertaş sahne alacak.

Gülşen Kutlu, Gökhan Tepe, Necdet Kaya, İrfan Ertaş, Birol Ertaş / Neşet Ertaş Türküleri / 13 Ekim 2018 / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu

“Neşet Ertaş Türküleri” başlıklı bu özel konser 13 Ekim Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşecek ve saat 20.00’de başlayacak.

Konserde Neşet Ertaş’ın; “Yalan Dünya”, “Doyulur mu?”, “Sevsem Öldürürler Sevmesem Öldüm”, “Zahidem” ve “Gönül Dağı”nın da aralarında olduğu unutulmaz eserleri seslendirilecek.

Geleneğin Devamı İki Bozlak Üstadı

Konserde şarkıcı Gökhan Tepe, Halk Müziği sanatçıları Gülşen Kutlu ve Necdet Kaya’nın yanı sıra Ertaş’ın kuzenleri İrfan ve Birol Ertaş da solist olarak sahne alacak.

Cumhurbaşkanlığı Korosu’ndan Her Ay Musiki Ziyafeti

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu, 2018 – 2019 konser sezonu boyunca, her ay, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda İstanbullularla buluşacak. İlk buluşma 14 Ekim Pazar akşamı saat 20.00’de gerçekleşecek. Fatih Salgar yönetiminde gerçekleşecek konserlerde koronun, hem Klasik Türk Müziği’ne aşina nesli hem de Türk Müziği ile tanışamamış yeni nesli aynı salonda buluşturması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu / 14 Ekim Pazar / 20.00 / İBB CRR Konser Salonu

Türk Müziği’ni gelecek kuşaklara aktarmak, üst düzeyde icra ve temsil etmek, tanıtmak ve yaygınlaştırmak amaçlarıyla kurulan Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu’nun kulaklardan silinmeyecek performansını kaçırmayın.

Herkesin dinleyebilmesi için 5 ve 10 TL olarak satışa sunulan konser biletleri, CRR Konser Salonu gişesi ve Biletix’ten temin edilebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı