Mistik bir savaşma sanatı Kung-Fu CRR Sahnesi’nde

“Çin'de 2018 Türkiye Turizm Yılı” kapsamında düzenlenen etkinlikler, İstanbul’a taşınıyor. “Çin savaş sanatı” Wushu Kung-Fu, 22 Aralık Cumartesi günü, Cemal Reşit Rey’de meraklılarıyla buluşuyor.

Mistik bir savaşma sanatı Kung-Fu CRR Sahnesi’nde
Mistik bir savaşma sanatı Kung-Fu CRR Sahnesi’nde
GİRİŞ 21.12.2018 16:18 GÜNCELLEME 21.12.2018 16:18

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı ve Türkiye Wushu Kung-Fu Federasyonu işbirliğiyle gerçekleşecek etkinlikte; seminerler, savaş sanatı gösterisi, müzik dinletisi ve bir de sergi yer alacak.

Efsanevi spor yorumcusu Orhan Ayhan’ın sunumuyla gerçekleşecek etkinlik, saat 13.00’te Wushu Kung-Fu branşları hakkında verilecek antrenör ve hakem vize seminerleriyle başlayacak. Seminerler Budokaido, Kyokushin, Ashihara, Aikido, Wushu, Jeet Kune Do, Wing Chun branşlarında gerçekleşecek. 

Seminerlerin ardından, CRR fuaye alanında, saat 18.00’de, Türkiye - Çin 2018 Turizm Yılı resim sergisi ve Geleneksel Çin Müziği dinletisi konukların beğenisine sunulacak.

Mistik ve Geleneksel Savaşma Sanatı: Wushu

Dinletinin ardından, saat 19.00’da, Türk Halk Dansları Gösterisi ve Wushu Kung-fu Savaş Sanatları Gösterisi sahnelenecek. 

Wushu; savaşma sanatı ve fiziksel yetenek anlamında kullanılır. Saldırı ve savunmanın yanında akrobatik, kareografik hareketler ve Uzakdoğu felsefesi Wushu adı altında toplanır. Çin’in bu mistik ve geleneksel savaş sanatıyla; beden ve ruhun uyumu, kişisel gelişimin, iradenin, öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçiminin gelişmesi sağlanır.

Etkinlik kapsamında gösterilerin ardından, antrenör ve hakemlere vize mazbataları takdim edilecek.

“Çin'de 2018 Türkiye Turizm Yılı” 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping tarafından Çin’de 2018 yılının “Türkiye Turizm Yılı" ilan edilmesinden sonra, iki ülke arasında yıl boyunca etkinlikler düzenlendi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Turizm Müdürlüğü de bu etkinlikler kapsamında 7-9 Eylül tarihleri arasında Çin’in Guangdong eyaletinde gerçekleşen Guangdong Turizm Endüstrisi Fuarı’na katıldı. Fuarda, İstanbul ve kültürüne dâhil bir dizi etkinlik gerçekleşti.
Etkinlikler, geçtiğimiz ay CRR fuayesinde açılan “Uluslararası Pastel Sanatı Sergisi” ile İstanbul’a taşınmıştı. Sergide 16 uluslararası sanatçıya ait 70 eser sanatseverlerle buluşmuştu.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor