Cemal Süreya şiirleri sahneye çıkıyor

Cemal Süreya’nın dizeleri, Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Serdar Yalçın’ın müzik direktörlüğünü üstlendiği ve Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı şiir dinletisiyle 26 Kasım Pazartesi akşamı İş Sanat sahnesinde yaşam bulacak.

Cemal Süreya şiirleri sahneye çıkıyor
Cemal Süreya şiirleri sahneye çıkıyor
GİRİŞ 21.11.2007 07:10 GÜNCELLEME 21.11.2007 07:10

Dizeleriyle yediden yetmişe tüm şiirseverlerin belleğinde kendine özgü bir yeri olan Cemal Süreya’nın şiirleri “Gurbet Yavrum Garba Düşmektir” adlı dinletiyle 26 Kasım Pazartesi akşamı İş Sanat’ta şiir severlerle buluşuyor. Atilla Birkiye’nin hazırladığı, Mehmet Birkiye’nin sahneye uyguladığı, Serdar Yalçın’ın müzik yönetmenliğini üstlendiği tematik bir bütünlük içinde hazırlanan ve şiir ile müziğin harmanlandığı dinletide şiirleri, Tilbe Saran, Metin Belgin, ve Hakan  Gerçek okurken, soprano Özlem Soydan ve tenor Hüseyin Likos da şarkılarla eşlik ediyor.


 


'İkinci Yeni'nin önde gelen şairlerinden Cemal Süreya (1931–1990) şiirlerinde, insanın iç dünyasını ironik bir biçimde dile getirdi; dil oyunlarına ağırlık verdi; gerçeküstü öğelere de yer vererek özgür koşuğun eski biçimlerini kullandı. Şiirlerinde daha çok aşkı ve cinselliği, yalın bir duyarlılık ve lirizmle temalaştıran Cemal Süreya, yer yer toplumsal sorunlara da yöneldi. Nükteli ve zeki buluşlarla süslü bir dil yapısı içinde, imgeyi yoğun olarak kullanarak çağrışımlara dayanan bir şiir kurdu.


 


Şimdi sen kalkıp gidiyorsun. Git.


Gözlerin durur mu onlar da gidiyorlar. Gitsinler.


Oysa ben senin gözlerinsiz edemem bilirsin…”


 


Giriş ücretsizdir.


 


Tarih: 26 Kasım 2007, Pazartesi


Saat: 20.00


Yer: İş Sanat Kültür Merkezi, İş Kuleleri, Levent

İş Sanat Ana Gişe Tel: 212 316 10 83
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü