TYB İstanbul’da Şair ve Öykücü Yazarlar buluştu

Edebiyatçıları okurlarıyla bir araya getirerek farklı türler üzerinden edebî sohbetlerde buluşturan “Yakın Gelecek” programına, Doğukan İşler ve Sümeyra Yaman konuk oldu.

TYB İstanbul’da Şair ve Öykücü Yazarlar buluştu
TYB İstanbul’da Şair ve Öykücü Yazarlar buluştu
GİRİŞ 28.04.2019 00:47 GÜNCELLEME 28.04.2019 00:47

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde devam eden ve Şafak Çelik yönetiminde gerçekleşen “Yakın Gelecek” programına hikâyeci yazar Doğukan İşler ile şair Sümeyra Yaman konuk oldu. Şafak Çelik soruları eşliğinde öyküden şiire türler üzerinden edebî serüvenlerini aktaran yazarlar, gündelik hayatla edebiyat ilişkisine dair değerlendirmelerde bulundular.
 
En İyi Eleştirmen Çocuklar

Öykücü Doğukan İşler, öykünün diğer türlere nazaran ifade bakımından kendine son derece geniş bir alan açtığını vurgulayarak çocuk edebiyatını da içeren değerlendirmelerde bulundu. “Öykü, içini istediğim gibi döşeyebileceğim bir oda.” diyen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öykü, şiire ve romana göre kendimi daha özgür hissettiğim bir tür. Çocuk edebiyatı ise düşünüldüğünden daha ciddi bir alan. Çocuklar okudukları kitapları çok iyi eleştiriyor ve onları kandırmak çok zor. Yazdıklarımla yetişkinlerin onlara anlattığı her hikâyeye ait malzemelerin kendilerinde olduğu fikrini vermeye çalıştım.”
 
Kıssalar Şiirimi Besliyor

Farkındaklıklarının ifade bulması ve karşısında heyecan duyduğu şeyleri normalleştirmek için şiir yazdığını anlatan Sümeyra Yaman şunları söyledi:

“Şiirde kıssalardan yararlanıyorum. Kıssalar, Allah’ın sözleri ve Peygamberimiz aracılığı ile bize ulaşmış metinler. Onlara ekleme çıkarma yapamayız. Fakat üzerine düşünebiliriz. Onun için şiirime konu olabiliyorlar. Kıssalara bakış açılarımızı sözden geçirmeye ve bu farklı bakış açıları üzerinden ifade etmeye çalışıyorum.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
Teleferik faciasından önceki 5 dakika ortaya çıktı! Her ne olduysa 25 saniye sonra oluyor