Hoca Ahmet Yesevi'den renkler sergileniyor

Ressam Tülay Gürses’in “Pir-i Türkistan Hoca Ahmet Yesevî’den Renkler” isimli kişisel sergisi Esenler’de sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hoca Ahmet Yesevi'den renkler sergileniyor
Hoca Ahmet Yesevi'den renkler sergileniyor
GİRİŞ 16.10.2019 19:57 GÜNCELLEME 16.10.2019 19:57

UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevî Yılı’na özel olarak ressam Tülay Gürses’in hazırladığı sergi, Esenler Belediyesi’nin 2019-2020 yılı Hoca Ahmet Yesevî Kültür Sanat Sezonu’na özel olarak Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Yoğun ilginin gösterildiği serginin açılışını Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve ressam Tülay Gürses birlikte gerçekleştirdi.

SERGİYİ HAKK AŞKIYLA YAPTIM

Dr. Mustafa Tatçı’nın yönlendirmesiyle Hoca Ahmet Yesevî’nin Divan-ı Hikmet adlı eserini okuyan ve buradan yola çıkarak çalışmalarını ele aldığını ifade eden ressam Tülay Gürses, “Hikmet’teki sözler renge aktı. Bana bu sergiyi Hakk aşkı yaptırdı” dedi. Gürses, çalışmalarını Yesevî’nin hikmetlerinden algılayabildiklerini renk ve imgelerle anlatabilme gayreti olarak tanımladı. 

31 EKİM'E KADAR AÇIK

Gürses’in Hoca Ahmet Yesevî sergisi ilk defa özel olarak sergileniyor. 21 adet yağlı boya çalışmasının yer aldığı sergi, 31 Ekim’e kadar Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak. 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama