Her ay Bursa'da zamana yolculuk var!

Cihan Taşan ve Samet Altıntaş, Bursa’da her ayın son Cumartesi günü Tahtakale Buluşmaları-Bursa Konuşmaları'nı tertip ediyor.

Her ay Bursa'da zamana yolculuk var!
Her ay Bursa'da zamana yolculuk var!
GİRİŞ 19.11.2019 14:36 GÜNCELLEME 19.11.2019 14:36

Kültür sohbetleri, şehrin en eski çarşılarından Tahtakale'deki vakar çay ocağında gerçekleşiyor. Bursa’nın Daveti kitabının yazarı Altıntaş, “Biz aslında kent belleğine yeni hatıraları kaydediyoruz. Yolu Bursa’dan geçmiş, şehirle halleşmiş şair, yazar, yönetmen, oyuncu, akademisyen, rehber gibi kültür insanlarıyla bir araya geliyoruz. Bu buluşmalarda özneyi sadece Bursa olarak okuyanlarla ikinci zaman’ın kapısını aralıyoruz.” diye konuşuyor.

“Bursa’nın nefes odası oldunuz”

Şair Cihan Taşan da etkinliği Bursa’nın tam ortasında yaptıklarını belirterek; “Tahtakale konumu itibariyle şehrin merkezinde. Bursa, bugün ideolojik kamplara bölünmüş bir hava sergiliyor; biz periferiyi merkeze taşıyoruz. İşimiz Bursa… Tasavvuf denizine de bakıyoruz, fabrika bacalarının tozlu havasını da soluyoruz.” diyor. Gelen misafirlerin “Bursa’nın nefes odası oldunuz.” beğenisini hatırlatan Taşan, “Zaten yoğun ve yorgun hayatlarımız var. Ayda bir kez incelikli vakitlerin kıyısında sohbet ediyoruz.” ifadelerini kullanıyor.

Tahtakale Buluşmaları-Bursa Konuşmaları, her ayın son Cumartesi günü saat 19.00’da başlıyor, katılım ücretsiz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan operasyon! Füzeler peş peşe havalandı! Yeni görüntüler paylaştılar
YSK kararını verdi: 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak