Prof. Birinci'nin 'Gülenci' açıklaması

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı imzası ile yapılan açıklamada, birliğin de Türk Tarih Kurumu Başkanığı'na getirilen Ali Birinci'nin Gülen cemaati ile ilişkisi bulunmadığı bildirildi.

Prof. Birinci'nin 'Gülenci' açıklaması
Prof. Birinci'nin 'Gülenci' açıklaması
GİRİŞ 28.07.2008 18:35 GÜNCELLEME 28.07.2008 18:35
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Hicabi Kırlangıç imzası ile yayınlanan açıklamada, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na getirileceği belirtilen Prof. Ali Birinci ile ilgili bir açıklama yaptı. Hicabi Kırlangıç, "Türkiye yazarlar Birliği'nin de Prof. Ali Birinci'nin de Fethullah Gülen cemaati ile ilgisi bulunmuyor" dedi. Kırlangıç açıklamasında şunları belirtti:

"TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİNDEN ZORUNLU BİR AÇIKLAMA

Son zamanlarda Birliğimiz yönetim kurulu üyelerinden Sayın Profesör Dr. Ali Birinci’nin Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atanacağına ilişkin haberlerde Türkiye Yazarlar Birliği ve yönetim kurulu üyemiz sayın Ali Birinci hakkında gerçeği yansıtmayan bilgiler ve haberler verildiği üzüntüyle izlenmiştir. Gerekli titizlik ve duyarlıktan yoksun olan bu haber ve yazılar nedeniyle bu açıklamayı yapma zorunluluğu duyulmuştur.

1978 yılında genç yazar ve aydınlar tarafından kurulmuş olan Türkiye Yazarlar Birliği, iki ayrı Bakanlar Kurulu kararıyla “Türkiye” adını kullanmaya yetkili ve “kamu yararına çalışan dernek” statüsüne sahip bir sivil toplum kuruluşu olup ülkemizdeki hiçbir grup, cemaat, parti ve hizbin çatısı ve güdümü altında olmayıp farklı siyasi görüşlerin özgürce ifade edilebildiği, çalışmalarında ve eylemlerinde bağımsızlık ve özgürlüğü ilke edinmiş olan bir kültür kuruluşudur.

Bu bağlamda özellikle vurgulamak isteriz ki Türkiye Yazarlar Birliği’nin Sayın Fethullah Gülen ile herhangi bir bağı ve bağlantısı bulunmamaktadır. Burada Birliğimizin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile karıştırıldığı sanılmaktadır. Bu konuyla ilgili olarak basında çıkan yanlış haberlerin kasıtlı olarak üretilmiş haberler olmadığını, fakat haber hazırlanırken yeterince titiz ve özenli davranılmadığından ya da haber hazırlayıcıların bilgisizliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Bu vesileyle Türkiye Yazarlar Birliği’nin ve yönetim kurulu üyemiz Sayın Prof. Dr. Ali Birinci’nin Sayın Fethullah Gülen ve kamuoyunda “Gülen Cemaati” olarak anılan gruba bir yakınlığı bulunmadığını kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

YORUMLAR 1
  • ismail mutlu 15 yıl önce Şikayet Et
    yani. şimdi siz yok deyince,yok olmuşmu oluyor....ikinci husus olabilirde yani ne bu tedirginlik,devletin her kademesinde varlarda orda oluncamı suç olacak.önemli olan mesele..."görevini başarıyla yapan yusuf hocanın bir teşekkür dahi edilmeden,haber bile verilmeden görevden alınması ve hocanın bunu gazetelerden duyması,hadi alındı yerine gelenin yusuf hocanın çalışmalarını devam ettirmesi."hükümetin bu ülkeye 15 yıl hizmet edene verdiği değer bu kadar işte.para alıyordu demeyin başkanlıktan maaş farkı 70 ytl'dir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesine CHP'den ilk itiraz Kılıçdaroğlu'ndan geldi
Bayraktar TB3'te 30. uçuş da tamamlandı