Michael Jackson'ın dünyayı salladığı şarkılar

Jackson, kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak tarihe ismini yazdırdı.

GİRİŞ 26.06.2009 09:18 GÜNCELLEME 26.06.2009 09:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Pop müziğinin kralı olarak gösterilen ve Elvis Presley gibi genç yaşta ölen Michael Jackson, henüz çocukken tanıştığı şöhreti, hem müzik dünyasına kazandırdıklarıyla, hem de hakkında çıkan skandal haberlerle sürekli gündemde kaldı.

Şöhret basamaklarını 1970'li yılların başında çıkmaya başlayan Jackson, kariyeri boyunca 13 kez Grammy ödülüne layık görüldü ve gerek satış rakamlarıyla, gerekse aldığı ödüllerle müzik dünyasında tüm zamanların en başarılı isimlerinden biri olarak tarihe ismini yazdırdı.

Jackson, 14 şarkıyı müzik listelerinde bir numaraya taşıdı ve albümlerinin neredeyse 750 milyondan fazla kopyası satıldı.

Sanatçının liste başı olan şarkıları şöyle:

"Ben" - 1972

"Don't Stop 'Til You Get Enough" - 1979

"Rock With You" - 1980

"The Girl Is Mine" 1982

"Beat it" - 1983

"Billie Jean" - 1983

"Say Say Say" - 1983

"Bad" - 1987

"I Just Can't Stop Loving You" - 1987

"The Way You Make Me Feel" - 1987

"Dirty Diana" - 1988

"Man In The Mirror" - 1988

"Black Or White" - 1991

"You Are Not Alone" - 1995

"Dangerous" - 1991

(aa)

YORUMLAR 7
  • duru 5 yıl önce Şikayet Et
    çok yardımcı oldu ingilizceden projemiz vardı çok teşekkürler
    Cevapla
  • dilara 9 yıl önce Şikayet Et
    Onu çok seviyorum o kral efsane onun gibiler bidaha gelmez
    Cevapla
  • empatik OSMANLI 14 yıl önce Şikayet Et
    Heder. Adını çok duyduk elbette, ama sorsalar bir şarkısının ismini söyle diye "bilmiyorum" derdim. Belki orda burda, alışveriş merkezlerinde adını bilmeden dinlemek durumunda olduğumuz şarkıları vardı ("beat it" diye birşey hatırlıyorum mesela), bunun dışında bana birşey ifade etmiyor. Merak edip habere eklenen videoyu izledim: bunun neresi müzik? Velhasıl, koskoca bir ömür HEDER. Ne kadar üzücü. İnşallah boş gitmemiştir.
    Cevapla
  • bilal altaş 14 yıl önce Şikayet Et
    efsaneydi o da gitti. benim çocukluğumun efsane yıldızıydı. kendisi için bilgisayar oyunları düzenlenmiş albümleri on milyonların üzerinde satmış. yaptığı herşeyiyle ortalığı sallıyordu. hiç bir popçu henüz onun bu yakaladığı zirveye yaklaşamadı. ama dünya kimseye kalmıyor muhteşem dans figürleri yapan adam bir bakmışsın yürüyemez hal alıyor. herşey öteki aleme doğru akıp gidiyor. hayırlısı ile gitmek nasip olsun bu dünya hayatı çok kısa
    Cevapla
  • İsmail AKGÖZ 14 yıl önce Şikayet Et
    Yalan gerek yok,. Bir çok şarkısını beğenerek dinlediğimiz bir sanatçıydı. Umarım son zamanlarda çıkan müslüman oldu söylentileri doğrudur. Güle güle michael.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar