Aram Tigran hayatını kaybetti

Kürt müziğin duayen sanatçılarından Ermeni asıllı Aram Tigran, kalbine yenik düştü.

Aram Tigran hayatını kaybetti
Aram Tigran hayatını kaybetti
GİRİŞ 08.08.2009 15:05 GÜNCELLEME 08.08.2009 15:05
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

El Dilbere ve Feqiya Teyran başta olmak üzere onlarca Kürtçe esere imza atan Ermeni asıllı Kürt sanatçı Aram Tigran, tedavi gördügü Yunanistan'da hayatını kaybetti. Önceki gün beyin ölümü gerçekleşen 75 yaşındaki ünlü sanatçı Tigran, Diyarbakır'da toprağa verilecek.

Türkiye'de yaşanan 1915 olaylarından sonra Suriye'nin Kamışlo kentine göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Aram Tigran, küçük yaşlarda müziğe ilgi duydu. Babasından kaval ve ud dersleri alan Tigran, daha sonra Türkçe, Arapça, Ermenice ve Kürtçe müzik yaptı. 1966 yılında Ermenistan'ın başkenti Erivan'a giderek, Erivan Radyosu'nda 18 yıl çalıştı. Bu dönemde müzikal yaşamını daha da olgunlaştıran Tîgran, uzun süredir Atina'da yaşıyordu.

Ünlü sanatçı hayatı boyunca 11 albüm çıkardı. Aram'ın kısa sürede tanınmasını sağlayan ise Türkçenin yanı sıra 230'u Kirmancî, 150'si Arapça, 10'u Süryanice, 8'i Yunanca, 7'si de Zazaca okuduğu şarkılar oldu. Ünlü sanatçı Nevruz kutlamaları için geldiği Diyarbakır'da rahatsızlanmış, sanatçıya kaldırıldığı hastanede anjiyo yapılmıştı.

 (CİHAN)
 

YORUMLAR 16
  • haliluner 14 yıl önce Şikayet Et
    ANADOLU. dek dursalardı, ataları zamanında...TÜRK insanının gönlü geniştir,herkesi kendi gibi görür,insanca davranır,yemez yedirir,giymez giydirir....ancak nasırına basmayacaksınız..bizler de üzülüyoruz,keşke bu değerler de birlikte yaşama ŞANSINI elde etseydi.....toprağı bol olsun....neyse, şimdikiler bu TOPRAKLARIN VE HERKES BİRBİRİNİN DEĞERİNİ bilsin...
    Cevapla
  • Hamurabe Haane 14 yıl önce Şikayet Et
    EY DİLBERE. Eğer herşey normal olsa idi Aram DİKRAN tıpkı bir Neşat Ertaş veya Mahsuni Şeriftir.Aynı şekilde Şivan Perverde bu değerler içindedir.Bütün dileğimiz bir an önce bu topraklarda geçmişte dostça yaşamış bu kadim Anadolu halklarının yeniden Kadim Medeniyetimiz şemsiyesi altında kardeşce yaşaması ve bu topraklarda can vermelerini sağlamak için bir an önce ortam oluşturmaktır.
    Cevapla
  • Hamurabe Haane 14 yıl önce Şikayet Et
    ARAM BİZİMDİR. Toprağı bol olsun,Allah günahlarını afetsin.Aram bu toprakların insanıydı.Bu toprakların aşığı idi.Geçmişin yanlışlıkları Aramı da günahkar yapmış olabilir.Tıpkı Mahsuni gibi,tıpkı Ahmet Kaya gibi veya tıpkı Ozan Arif gibi.Aram bu ülkenin dağlarında yetişen güllerin kokusunu almak istiyordu.Fakat,geçmiş onu mahkum etmiş idi,Onu sürgün etmiş idi.En sadık miiletin bir evladı bazılarının (Aramın ataları da dahil) hatalarından dolayı belki bu ülkeye yanlışlıklarda yapmıştır.
    Cevapla
  • ahmet soyad 14 yıl önce Şikayet Et
    HABER 7 GELEK SPAS. Allah razı olsun Haber 7 den.. Sizde olmazsanız tarafsız medya diye bişey olmazdı. Allah rahmet etsin Duayen Dosta.!!
    Cevapla
  • ilhan cindioğlu 14 yıl önce Şikayet Et
    aram tigran. allah onu afetsin çok iyi biridi ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan IMF açıklaması
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi