Haluk Piyes'in "Kanımdaki Barut"u vziyonda

Haluk Piyes'in senaryosunu yazdığı, oynadığı ve yönettiği "Kanımdaki Barut" vizyona girdi.

Haluk Piyes'in "Kanımdaki Barut"u vziyonda
Haluk Piyes'in "Kanımdaki Barut"u vziyonda
GİRİŞ 19.09.2009 10:24 GÜNCELLEME 19.09.2009 10:24

Filmin galasında, ilk sinema çalışması olan Kanımdaki Barut hakkında konuşan Haluk Piyes, "İlk uzun metrajlı sinema deneyimim. Aile sevgisinin eksikliğinin, bir genci şiddete yönelttiğini anlatan bir film. Bu filmle eksiklerimizi görüp, bu alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz." dedi.

Aile sevgisinin eksikliğinden kaynaklanan boşluğun insan üzerindeki etkisini anlatan, Haluk Piyes'in yazdığı, yönettiği ve oynadığı "Kanımdaki Barut"'un galası Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Beyoğlu Atlas Sinemaları'nda yapıldı. Galaya filmin oyuncuları Haluk Piyes, Necmettin Çobanoğlu ve Jülide Kural'ın yanı sıra çok sayıda ünlü isim katıldı.
 
Türk sinemasının jönlerinden Kadir İnanır da galada hazır bulundu. "Kanımdaki Barut"'un Haluk Piyes'in ilk sinema deneyimi olduğunu hatırlatan Kadir İnanır, "Genç bir arkadaşımızın yazıp, oynayıp, yönettiği bir film. Bugün hep birlikte izleyeceğiz. Şimdiden eleştirmek doğru olmaz. İzledikten sonra eksikleri varsa hatırlatacağız." dedi.

Haluk Piyes ise filmin, sevgisizliğin insan üzerindeki etkisini anlatan bir çalışma olduğunu belirterek, "Kanımdaki Barut ilk sinema çalışmamız. Aile sevgisinden yoksun bir gencin şiddete yönelişini anlatmaya çalıştık. Bundan sonrada yeni projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Filmde, yıllarca tetikçilik yapan Bülent'in (Süleyman Çobanoğlu), iki oğlunun gözleri önünde eşini öldürüşü, bu olaydan sonra Barut'un (Haluk Piyes) olanları unutmayıp, sorgulayarak yaşadığı travmanın üzerine gidişi ve hapisten sonra iki oğluyla yaşayan Bülent'in oğulları ile yüzleşmesi ile sevgisizliğin oğullarını ne hale getirdiğini görmesi anlatılıyor.

KAYNAK: (CİHAN)
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak