Dünyaca ünlü piyanistlerin Antalya şovu

10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali kapsamında düzenlenen ''4 Piyano 1 şef'' konserinde dünyaca ünlü piyanistler aynı anda sahne aldı.

Dünyaca ünlü piyanistlerin Antalya şovu
Dünyaca ünlü piyanistlerin Antalya şovu
GİRİŞ 20.11.2009 00:52 GÜNCELLEME 20.11.2009 00:52

Antalya Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ve Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konserde, festivale geçen sene de katılan Rus piyanist Alexander Gindin, Paris'te yaşayan Yunanlı piyanist Janis Vakarelis, konser yaşamını Avrupa'da sürdüren Amerikalı piyanist David Lively ve Kıbrıs asıllı Fransız piyanist Cyprien Katsaris birlikte sahneye çıktı.

Konseri, Rusya Vladimir Senfoni Orkestrası'nın kurucusu ve şefi Artem Markin yönetti.

Konser, Richard Wagner'in ''Tannhäuser'' operası üvertürünün C Burchard tarafından yapılmış uyarlaması ile başladı.

Carl Czerny'nin 4 Piyano için 1 numaralı Do Majör Konçertant Dörtlüsü ile konseri sürdüren sanatçılar, ikinci bölümde de senfonik repertuvarın en sevilen iki eserini, İzlenimcilik akımının müzikteki en büyük ismi Fransız besteci Claude Debussy'nin Jeux (Oyunlar) ve bir başka Fransız besteci Maurice Ravel'in ''Bolero'' başlıklı eserini, Maarten Bon ve Jacques Drillon'un uyarlamalarıyla seslendirdi.

Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin son bölümünde dünyaca ünlü 4 piyanist, tek piyanoya geçerek birlikte performans sergiledi ve son eseri yan yana yorumladı.

Piyanistler ve Rus şef Artem Markin ayakta alkışlanırken, Kıbrıs asıllı Fransız piyanist Cyprien Katsaris, ''Ülkeler arasındaki sorunlar politiktir ve politikacılar tarafından üretiliyor. Biz barış için buradayız'' dedi.

4 Kasım'da başlayan 10. Uluslararası Antalya Piyano Festivali, 21 Kasım'da Miriam Mendez'in flamenko şarkıcıları, dansçıları ve orkestrasından oluşan 10 kişilik grupla vereceği kapanış konseri ile sona erecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor