Galibi Vakfı'ndan sergi

Vakıflar Genel Müdürlüğünün Vakıflar haftası etkinlikleri çerçevesinde Galibi Vakfı Antalya şubesi, Güzel Sanatlar Galerisinde şimdiye kadar görülmemiş bir etkinliğe imza attı.

Galibi Vakfı'ndan sergi
Galibi Vakfı'ndan sergi
GİRİŞ 18.05.2010 04:40 GÜNCELLEME 18.05.2010 04:40
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

GALİBİ VAKFI’NIN İSTİSMARA AÇILACAK TİCARİ KAPISI YOK

Vakıflar Haftası nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Antalya’da da çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu etkinliklerden biride Kalekapısı’nda bulunan güzel sanatlar galerisinde gerçekleşti. Galibi Vakfı Antalya Şubesi’nin düzenlediği etkinlikte şimdiye kadar yapılan hizmetler sergilendi. Yapılan hizmetleri daha yakından görmek isteyen vatandaşlar sergiyi uzun süre gezerek inceledi. “Galibi Vakıflarının kurucusu ve Genel Başkanı olan Pir-i Gâlibi H.Gâlip Hasan Kuşçuoğlu’nun ismini taşıyan, Türkiye’de dört büyük ilde (Ankara ,İstanbul, Antalya ve Gaziantep) Vakıflarının merkezi, Merkezlere bağlı bütün illerdeki şubeleri ile Türkiye geneline yayılan vakıf aynı zamanda üyelerinin etkinlikleri ve faaliyetleri ile dünyanın bir çok ülkesinde faaliyetlerine devam ediyor.

Ülkemizin birçok yerinde bulunan Galibi Külliye, Camii, İbadethane, 21.asra uyumlu tasavvuf sergileri, Vakıf binaları ve Aşevleri ihtiyaç sahiplerine her türlü yardımı yapabilecek kapasite ve ekipmanla donanımlı, yıllardır her gün aksatılmadan onbinlerce ekmek, aşevlerinde dağıtılan yemek, giyim kuşam evlerinde dağıtılan giysilerle, kış aylarında odun kömür yardımı, doğal afetlerde afetzedelere, hasta ve yolda kalmışlara uzanan yardımeliyle ihtiyaç sahiplerinin hizmetine koşmayı emr-i ilahi zevkiyle yapan galibi vakıfları, bu hizmetleri hiçbir ticari faaliyette bulunmadan Allah için vermeyi infak etmeyi idrak etmiş ve Allah rızasından başka kasıtları olmadan fisebilillah kendi aralarında imece usulü ile karşılıyor.

Bu bakımdan Müstesna bir vakıf olarak dikkatleri çeken Galibi Vakfı, Vakıf adına ticaret yapmanın yasak olduğu gibi bu bakımdan istismara açılacak bir kapılarının olmadığının altını çizdi, Vakıf tüzüğünün bu hassas çerçevede bizzat Galip Efendi tarafından hazırlandığını belirtti.

TASAVUFSUZ DİN YAŞANAMAZ

Muhammedi tasavvuf anlayışının getirdiği birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Piri Galibi H.Galip Hasan Kuşçuoğlu ve sevenleriyle elli yılı aşkın süredir fakir fukaraya yardımı, insanlığa hizmeti ve bütün ehl-i kitab’ın kardeşliği, dünyanın bu kardeşliği anlaması ve yaşaması için gayretlerini ifade eden Sergileri ile dikkatleri çekti.

Antalyanın en gözde yeri Kale kapısında Kurulan Galibi Vakfı sergisinde, kurulan Dev ekranda Pir-i Galibi Galip Efendinin, Ehli Kitabın Kardeşliğini, Allah var diyebilen cümle beşerin İslam olduğunu, Tasavvufsuz dinin yaşanamayacağını, Bütün Peygamber efendilerimizin ve tabileri olan ümmetlerin İslam olduğunu, Amentünün başka türlü yaşanamayacağını sık sık ifade ettiği sohbetleri, Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça olarak Sinevizyon gösterisi ile insanlara duyuruldu. Muhammedi vatandaşlar kadar, Ehli Kitabın da ilgisi çok yoğun geçen etkinlikler dört gün boyunca kesintisiz  devam etti.

72 MİLLETİ BİR GÖRMEYEN MÜDERRİS OLSA DA HAKİKATTE ASİDİR

İnançlardan bahsetmenin ehl-i kitabı birbirlerinden ayrı görmediklerinden kaynaklandığını her zaman dile getiren, bu ilmin Allahın bildirisi Hazreti Kur’ana uygun olduğunu, “Yetmişiki milleti bir gözle görmeyen halka müderris olsa, hakikatte asidir” sözünün her zaman özünü yaşadıklarını belirttiler.

Sergide, dünyanın birçok ülkesinden devlet adamlarından gelen Teşekkür mektupları, Üniversitelerin Galibilik ve Galip efendi hakkında hazırladığı kitap ve tezler çok dikkat çekici idi. Galibi Vakfı Tasavvufi bir yapıya sahip; “Amentüye acabasız iman ile, birbirinden ayrılığı olmayan Allah’ın peygamberlerinin ve kitaplarının Tabileri olan ümmetlerin yani Ehl-i Kitabın kardeşliğini, Allah var diyebilen cümle beşerin Emri İlahi üzere Müslüman olduğu Hakikatini, 72 milleti bir göz ile görmenin verdiği İlahi zevk ile yaşamak ve anlatmak gayesinden vazgeçmediklerini, Devletine ve Milletine bağlılığı tartışmasız olan Galibi Vakfı üyelerinin, Atatürk’e karşı yapılan yanlış tutumları, O’nu dinsiz gibi gösterme gayretinde olanların içinde bulunduğu anlamsız karmaşayı asla kabul etmediklerini, haramiyeti belli olan dışında bütün güzelliklerin din olduğu gerçeğini yaşayan, Cumhuriyet, demokrasi, yaşanabilir olan laiklik ve insan haklarının dinin özü olduğunu kavrayan bir toplum olduklarını” dile getiren Galibi Vakfı, hizmetlerinin artarak devam edeceğini belirtti.

YORUMLAR 36
  • ahmet sümer 13 yıl önce Şikayet Et
    MUHTAÇ OLDUĞUMUZ KARDEŞLİK. İslamiyet doktirindir.Her semavi din İslamiyettir.Lugat manası bir olan, eşi şeriki naziri olmayan Allah&8217ın iradesine bağlanmaktır.Kelime olarak ifadesi &8220Lailaheillallah&8217tır&8221 (Allah&8217tan başka ilah yoktur illa Allah vardır.) Diyen kişi, beşer ölçüsüne göre müslümandır. Muhtaç Olduğumuz Kardeşlik Eserinden
    Cevapla
  • semazen 13 yıl önce Şikayet Et
    Hakikat. Bütün dünya insanlığının birlik ve kardeşliğine kendini adamış, ve bunu Allahın emri üzre olduğuna iman etmiş bu nadide Vakıfı ve mensuplarını kutluyorum..
    Cevapla
  • Bülent Hızarcuoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHın vaadi umumi. Allah müminlerden, mallarını ve canlarını, onlara cennet karşılığında satın almıştır. Çünkü onlar Allah yolunda savaşırlar, öldürürler ve öldürülürler. TEVRATta, İNCİLde ve KURANda Allah üzerine hak bir vaaddir. Allahtan daha çok sözünü yerine getiren kim vardır! O halde Onunla yapmış olduğunuz bu alış verişinizden dolayı sevinin. İşte bu, büyük kurtuluştur. Tevbe 111
    Cevapla
  • Bülent Hızarcuoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Onlarla Tartışma diyor Hz.ALLAH. İşte onun için sen davet et ve emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Onların kötü arzularına uyma ve de ki: Ben Allahın Kitabtan indirdiğine inandım ve aranızda adaleti gerçekleştirmekle emrolundum. Allah bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim işlediklerimiz bize, sizin işledikleriniz de sizedir. Aramızda tartışılabilecek bir durum yoktur.Allah hepimizi bir araya toplar,dönüş de Onadır Şura 15
    Cevapla
  • Bülent Hızarcuoğlu 13 yıl önce Şikayet Et
    Şeriat ve Tarik. Sana da, daha önceki kitabı doğrulamak ve onu korumak üzere hak olarak Kitab&8217ı gönderdik. Artık aralarında Allahın indirdiği ile hükmet sana gelen gerçeği bırakıp da onların arzularına uyma. Her birinize bir şerîat ve bir yol verdik. Allah dileseydi sizleri bir tek ümmet yapardı fakat size verdiğinde sizi denemek için. Öyleyse iyi işlerde birbirinizle yarışın. Hepinizin dönüşü Allahadır. Artık size, üzerinde ayrılığa düştüğünüz şeyleri O haber verecektir. Maide 48
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Emekliye temmuz müjdesi: 2 ayrı düzenlemeye gidilecek