Türkiye Yazarlar Birliği ödülleri belli oldu

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen ''Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'' kapsamında ''Şiir Ödülü'' Ülkü Tamer'e, ''Roman Ödülü'' Sevinç Çokum'a, ''Öykü Ödülü'' Rasim Özdenören'e, ''Deneme Ödülü'' de Beşir Ayvazoğlu'na verilecek.

Türkiye Yazarlar Birliği ödülleri belli oldu
Türkiye Yazarlar Birliği ödülleri belli oldu
GİRİŞ 11.12.2010 17:01 GÜNCELLEME 11.12.2010 17:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ikincisi verilen ''Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'', şube başkanı Ali Ural tarafından Kızlarağası Medresesi'nde düzenlenen törenle açıklandı.

Ali Ural, törende yaptığı konuşmada, bu yıl ikincisi düzenlenen ''İstanbul Edebiyat Festivali''nin her yıl kapsama alanını genişletmesi ve kültür dünyasında kalıcı izler bırakması için gayret sarf ettiklerini belirterek, ''Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri''ni düşünürken, edebiyatçıların hemen hepsinin, edebiyat hayatlarını bütünüyle gözden geçirme titizliğini gösterdiklerini anlattı.

Ural, edebiyat mevsimini ömürleri boyunca soluyan ve eserleriyle bu mevsimi ölümsüzleştirenlere ödül vermeye çalıştıklarını kaydetti.

Ön jürisi Ali Ural, Ahmet Mercan, Asım Gültekin, Belkıs İbrahimhakkıoğlu, Hüseyin Akın, Hüseyin Emiroğlu, İrfan Çalışan, Mahmut Bıyıklı ve Mustafa Özcan, jürisi Ahmet Kot, Ali Ural, Mehmet Doğan, Handan İnci ve Haydar Ergülen'den oluşan ''Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri'' kapsamında ''Şiir Ödülü'' Ülkü Tamer'e, ''Roman Ödülü'' Sevinç Çokum'a, ''Öykü Ödülü'' Rasim Özdenören'e, ''Deneme Ödülü'' Beşir Ayvazoğlu'na verilecek.

Ödüller, bu ayın sonunda düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • nidayi sevim 13 yıl önce Şikayet Et
    Bence Edebiyat Oskarları olmalıydı. Edebiyat Mevsimi Büyük Ödülleri!.. Yahu ödülü anladıkta, bu "büyük ödül" nasıl bir şey bendeniz onu anlamakta güçlük çekiyorum. Ödül ödüldür. Bunun büyüğü, küçüğü ortası olmamalı. Oldu olacak Edebiyat Mevsimi Büyük Oskarları deseydiniz. Sloganlarla olmuyor. İçini dolduralım!..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!