Adıyaman'da Risale-i Nur sergisi açıldı!

Büyük İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi ile yakın talebelerinin hayatından önemli kesitleri içine alan ''Barla, Kastamonu ve Emirdağ Yılları'' sergisi Adıyaman'da açıldı.

GİRİŞ 16.03.2011 17:35 GÜNCELLEME 16.03.2011 17:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Adıyaman Demokrasi Parkı'nda düzenlenen serginin açılışına Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, İl Genel Meclisi Başkanı Necmi Baykan, Barla Platformu Komite Koordinatörü Said Yüce ve Saidi Nursi'nin talebelerinden Mehmet Dursun Kutlu ile Abdulkadir Badıllı da katıldı.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Barla Platformu, Yeniasya Vakfı, Adıyaman İlim Kültür Vakfı, Sema-Der ve Yeni Nesil Nur Vakfı'nın ortaklaşa düzenlediği sergide, Risale-i Nur külliyatının yazarı Bediüzzaman Said Nursi ile yakın talebelerinin hayatlarına ait önemli belge ve hatıralar yer alıyor.

Risale-i Nur'un doğuş ve neşir yıllarının anlatıldığı 'Bediüzzaman Sergisi'nin açılışında konuşan Barla Platformu Koordinatörü Said Yüce, serginin açılışında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Yüce, sözlerini şöyle sürdürdü:

''İnşa ettiği muhteşem bir iman davası ile dünyaya meydan okumuş ve çağımıza mührünü vurmuş büyük alimin ve yakın talebelerinin hayatından önemli kesitleri bir araya getiren sergi ile huzurlarınıza gelmiş bulunuyoruz.

Sergimiz, Risale-i Nur'un telifinden önce adı sanı bilinmeyen ücra bir Anadolu kasabası olan Barla yıllarında bu iman davasının filizlenişini, daha sonra Kastamonu yıllarında Anadolu'ya kök salışını, Emirdağ yıllarında da kabuğunu kırarak dünyaya yayılmaya başlamasını, belli başlı köşe taşları ve ibretli hatıralarıyla gözlerimizin önüne getiriyor.''

''Bugün, Bediüzzaman Hazretleri'nin vefatından elli sene sonra, herhangi bir anda, dünyanın dört bir yanında her renkten ve her dilden insanlar, Risale-i Nur'un sayfaları arasında yer ve gökler Rabbine imanını ve Ahirzaman peygamberine biatını tazeliyor'' diyen Yüce, ''Doğudan batıya, güneyden kuzeye dünyanın her ülkesinde, mütevazi insanların evleri birer medrese olmuş, inançsızlık cereyanlarının ve madde perestliğin baskısından bunalan insanlar Kur'an eczahanesinden ilaçlar sunuyor'' diye konuştu.

BİR DAVANIN DOĞUŞ YILLARI

Said Yüce, bugün dünyada milyonlarca gönlü aydınlatan bir davanın doğuş yıllarını yad edip, o çileli yıllardan kalan hatıralarla hafızalarını bir kez daha tazelemek adına bir araya geldiklerini, inşa edilen muhteşem bir iman davasının dünyaya meydan okuyarak çağa mührünü vurmuş bir alimin sergisini açtıklarını ifade etti.

1873-1960 yılları arasında yaşayan Bediüzzaman Said Nursi'nin bütün hayatının iman ve Kur'an hizmetiyle geçtiğini, hiçbir siyasi ve başka emeli, maksadı olmayan Nursi'nin Türkiye'nin kurtuluşu için savaşıp 1. Dünya Savaşı'nda Ruslara esir düştüğünü anlatan Yüce, sonraki yıllarda Said Nursi'in iman ve Kur'an hizmetlerindeki davranışının anlaşılamadığını ve hayatının sürgünlerde, hapislerde geçtiğini dile getirdi.

Said Yüce, serginin Said Nursi'nin hayatını, yakın talebelerini ve yazılan Risale-i Nur'ların telif yıllarını, baskıları, zulümleri anlattığını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

''Risale-i Nur ile imanını kurtaran her bir kişinin ebedi alemde en az dünya kadar baki bir mülk kazanmış olduğunu düşünmek yeterli olabilir. Acaba bugüne kadar Risale-i Nur'lar vasıtasıyla elde edilen ebedi saadetler, kaç bin, yahut kaç milyon dünya doldurur? Bu, aynı zamanda, Bediüzzaman'ın ve etrafındaki kahramanların bitmez tükenmez meşakkatlere yıllar boyunca nasıl ve niçin katlanmış olduğunu da açıklayacaktır.

Onca eziyete, zulme, işkenceye rağmen kalbinde zerre kadar intikam emeli beslememek nasıl mümkün olabilir diyorsanız, onun da cevabı işte buradadır. Zira Bediüzzaman da, onunla beraber bu iman davasını günümüze taşıyan o büyük insanlar da, bir müthiş yangından evladını kurtarmak için koşan insanlardı. Onların ayaklarına takılan taşla da uğraşacak zamanları yoktu. Ve onların evlatları bir iki tane değildi. Kurtarılacak dünya dolusu evlat vardı.''

Saidi Nursi'nin talebelerinden Abdulkadir Badıllı da, Adıyaman'da böylesine önemli bir serginin açılışında bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Konuşmalardan sonra, serginin açılışını Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Bediüzzaman Said Nursi'nin talebeleri Mehmet Dursun Kutlu, Abdulkadir Badıllı, Barla Koordinatörü Said Yüce birlikte yaptı. Ziyaretçiler, 4 gün boyunca sergiyi gezebilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • erhanca 13 yıl önce Şikayet Et
    Okumak lazım. Risale-i Nur külliyatı çok zor ve çileler altında yazılmış ve şu anda dünyanın dört bir yanında okunmaktadır. Bize düşen okumak daha çok okumak, ayrıca lemaat.com da cep telefonuna yüklenen sürümü mevcut uygun telefonu olanlar lütfen yüklesin hiç değilse yolda okunsa ayda bir kitap bitirmek mümkün.
    Cevapla
  • SERDAR ERDEM 13 yıl önce Şikayet Et
    şükürler olsun.. Allah CC. razı olsun. sadece dualarımız var.
    Cevapla
  • kayseriden38 13 yıl önce Şikayet Et
    Çok şükür... Bugünleride görecekmiydik?? Eskiden olsa AK partiye kapatma davası açtılardı bile.. Laiklik elden gidiyor diye.. halbuki okusalar ne kadar muhteşem.. anlatılmaz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!