Atatürk'e 'besmele' çektirten yönetmen

Çanakkale Savaşı; bu kez müzikal drama tadında bir televizyon filmi olarak çekildi. Atatürk'ün besmele çektiği sahnesiyle tartışılan filmin yönetmeni İsmail Kılıçarslan bu hareketin neden doğru olduğunu anlattı

Atatürk'e 'besmele' çektirten yönetmen
Atatürk'e 'besmele' çektirten yönetmen
GİRİŞ 18.03.2011 09:35 GÜNCELLEME 18.03.2011 09:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İlker Gezici'nin haberi

Çanakkale Savaşı'nı anlatan 'Vatan Sağolsun' isimli TV filminin yönetmeni İsmail Kılıçarslan "Konuşulacak çok sahne var. Biri de Atatürk'ün besmele çektiği sahne" dedi

Belgesellere, filmlere konu olan Çanakkale Savaşı; bu kez müzikal drama tadında bir televizyon filmi olarak çekildi. İsmail Kılıçarslan ile Abdülhamit Güler'in birlikte kaleme aldığı, Kılıçarslan'ın yönettiği 'Vatan Sağolsun' adlı film; bu akşam TRT Şeş ve TRT Arapça kanallarında, hafta içi de TRT 1'de yayınlanacak.

BİR TÜRK, BİR ARAP, BİR KÜRT

Filmin en ilginç yanı hikayesinin bir Türk, bir Kürt ve bir Arap asker üzerine kurulu olması. Filmin yönetmeni İsmail Kılıçarslan, "Amacımız birlikte ölmeyi başardıysak, birlikte yaşamayı da başarırız mesajını seyirciye ulaştırmak" dedi. 'Vatan Sağolsun'da Atatürk'ü, daha önce 'Parmaklıklar Ardında' adlı dizide rol alan Ogün Kaptanoğlu canlandırdı. Özel makyajla Mustafa Kemal'e çok benzeyen Kaptanoğlu, bu rolü oynamaktan dolayı çok büyük gurur duyduğu söyledi.

OGÜN'ÜN FİKRİYDİ

Senarist-yönetmen İsmail Kılıçarslan ise filmde Mustafa Kemal'in, cephede hücum emri vermeden önce besmele çektiği sahne ile Kürtçe türkü söyleyen bir askerin yanına gidip "Sesin yanıkmış, devam et" dediği sahnenin konuşulmaya aday sahneler olduğunu söyleyip ekledi: "Atatürk'e besmele çektirmek onu canlandıran Ogün'ün fikriydi. Çanakkale'de şehit olan askerleri için Allah'a yakaran Mustafa Kemal için besmele son derece doğru bir cümle."

"RESMEN TİTREDİM"

Ogün Kaptanoğlu rolüyle ilgili şunları söyledi: "Atatürk'ü oynamaya çalışmak, onur vericiydi. Hissettiklerim tarif edilemez. Özellikle askerlere hitaben yaptığım 'Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' sözlerini sarf ederken resmen titredim."

Sabah

YORUMLAR 6
  • Binyamin 13 yıl önce Şikayet Et
    Zağnos Paşa Camii Şahit. Balıkesirde hutbe iraad eden bi Liderden söz ediyoruz. Hiç besmele çekmemişmi Atatürk, Kurtuluş savaşına besmele ile başlamadımı gözü çıkasıcalar... ve işte hutbedeki son sözleri.....Binaenalyh benden ne öğrenmek, ne sormak istiyorsanız serbestçe sormanızı rica ederim.
    Cevapla
  • osman 13 yıl önce Şikayet Et
    Allah (c.c). Allah (c.c) sahte Dostlardan korusun, görmeyen gözlerden, duymayan kulaklardan ve haksızlığa karşı sessiz kalan dillerden korusun! M.K.A gerçekte kim olduğu belkin hiç bir zaman öğrenemeyeceğiz, ama çok güzel, konuşuldukca, tartışıldıkca, M.K.A de artık hak ettiği yeri bulacaktır. Bazı kişiler vardır, konuşuldukca yücelir, bazı kişiler vardır, konuşuldukca yerini bulur....beni artık sıktı da, bilemiyeceğim yaniiii....
    Cevapla
  • mahmut güçlü 13 yıl önce Şikayet Et
    ..... öyle bi kahraman milletmişiz ki üç kıtayı bırakıp agabeyimiz agamız olan avrupalıların bize uygun gördügü yerde uslu uslu otururmuşuz ...bu osmanlıda da heç kafa yokmuş durduk yere topragına toprak katmış ..sahii türk milletinin davası neydi bilen varmı ?neyse diyelim....asıl mevzu olan şu türk milletini sözde hurriyete kavuşturan kişiler besmele bile çekmiş vay beeeeee..
    Cevapla
  • Ali Gürbüz 13 yıl önce Şikayet Et
    cenaze namazı. yusuf kardeş evet atatürkün cenaze namazı kılındı. kız kardeşi makbule hanım oldukça dindar bir kadın. cenazeyi hemen kaldırıp götürmek istiyorlar ama o ısrar ediyor cenaze namazı kılınsın diye bir süre tartışmadan sonra dolmabahçe sarayında çok az sayıda kişi tarafından ama türkçe olarak cenaze namazı kılınıyor. Tabi kalplerde ne olduğunu ancak Allah Teala bilir.
    Cevapla
  • yusuf 13 yıl önce Şikayet Et
    ciddi bir soru?. M. Kemal`in cenaze namazı Kılındımı? (Lütfen bilen varsa yazsın)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!