Ertuğrul Günay sıra gecesinde

Şanlıurfa’yı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 5 yıldızlı otelde onuruna verilen çiğ köfteli sıra gecesine katıldı.

Ertuğrul Günay sıra gecesinde
Ertuğrul Günay sıra gecesinde
GİRİŞ 10.09.2011 09:39 GÜNCELLEME 10.09.2011 09:39

Mehmet Kurt'un haberi

Saat 20:00 sıralarında kente gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Vali Vekili Bahri Tiryaki, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu ve siyasilerle birlikte Hotel El Ruha'da sıra gecesine katıldı. 
Kütür ve Turizm Bakanı Günay sıra gecesi ekibinin birbirinden güzel türkülerini dinledi. Yoğrulan çiğköftenin tadına baktı. İkram edilen acı kahveden yudumladı.  Daha sonra  ziyareti ile ilgili bir açıklamada bulundu. Bakan Günay şunları söyledi:
“Bugün Gaziantep’te önemli bir açılışımız vardı Sayın Başbakanla birlikte. Ben hafta sonunu Ankara’ya dönmektense; Urfa’da geçirmeyi düşündüm. Çünkü Urfa’yı eskiden beri takip ediyorum. Bakanlığa başladığımda ilk geldiğim yer biliyorsunuz Urfa idi. Yarın burada Vali Vekili ve Belediye Başkanımızla birlikte Urfa merkezde ve ilçelerinde ziyaretler düzenleyeceğiz. Haleplibahçe’de çok güzel bir müze projemiz var. Bu projeye biraz kaynak bulmakta zorlanıyoruz. Arkadaşlarımızın başka yatırım önerileri var.
Bir muhabirin; Şanlıurfa’daki Havalimanı, havaalanına çevirildi. Uçak sefer sayısında azalma oldu? Bu konuda çalışmalarınız olacak mı? sorusu üzerine; Vali Vekili Bahri Tiryaki konu ile ilgili Bakan Günay’a bilgi verdi. Tiryaki şunları söyledi: “ Sayın Bakanım Şanlıurfa’da Uluslararası bir Havalimanımız vardı. Uçak seferlerinde bir azalma var. Türk Hava Yolları (THY) ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sefer sayılarını artıracaklarını düşünüyoruz” dedi.  
Ertuğrul Günay ise; “Geçmiş yıllara kıyasla Türkiye’de havayolları çok gelişti. Önümüzdeki süreçte Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi bölge illerinde turizm ve seyahat potansiyelinin çok artacağını düşünüyorum. Uçak seferleri de artacaktır. Yani önemli olan alt yapıdır. Uluslar arası bir Havalimanı’nın olması önemlidir uçaklar da inecektir" diye konuştu.
Bakan Günay’a otelden ayrılışı sırasında mırra kahvesi ikram edildi. Burada başka bir gazetecinin: “Haleplibahçe’deki mozaikler 2007 Haziran’ında ortaya çıkarıldı. 5 yıldır o şekilde duruyor. Proje hızında bir gelişme olacak mı?” diye sorması üzerine; Ertuğrul Günay;” Proje hazırladık. İhale aşamasındayız. İlk buluntulardan sonra ben geldim. Daha sonra yeni buluntular ortaya çıktı. Temalı park projesi iptal edildi. Oradaki mozaik buluntuları daha önceki projenin uygulanmasına imkan vermiyordu.Yeni bir proje yaptık…” diyerek cevapladı.
Kültür ve Turizm Bakanı Günay ayrıca, Güneydoğu’nun büyük turizm potansiyeline sahip olmasına rağmen bölgedeki terör olayları nedeniyle pastadan hak ettiği payı alamadığını belirtti.
Daha sonra basın mensupları ve beraberindeki milletvekilleri ile Balıklıgöl turu attı. Burada Buluntu Hoca kabri, Halil-ür Rahman Cami’ini ziyareti sırasında Bakan Günay yetkililerden bilgi aldı. Ziyareti sırasında vatandaşlarla selamlaşan Bakan Günay, sıcakkanlı ve rahat tavırlarıyla dikkat çekti. Dergah Cami’ini ziyaret eden Kültür Bakanı Ertuğrul Günay gece olması nedeniyle kapıların kapalı olduğunu görünce ziyaretini yarıda keserek tekrar Balıklıgöl’e döndü. Burada Rızvaniye Cami’ine giden Bakan Günay Camii görevlilerinden camiinin yapımı ve tarihi hakkında bilgi aldı. Cami avlusundaki basamaklara oturan Kültür ve Turizm Bakanı Günay’a, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz’de çeşitli bilgiler verdi.
Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Bakan’dan Urfa Kale’sinde “Kale Kazısı” yapılması için proje sözü aldı. Buna göre kaynak bulunacak ve üniversite eleman desteğinde bulunarak tarihi Urfa Kalesinde kazı çalışmasına başlanacak.

Ertuğrul Günay, bugün de ziyaretinde Harran, Soğmatar, Şuayip Şehri, Göbeklitepe ve Haleplibahçe mozaiklerini gezecek.

 sanliurfa.com

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti