Işılak'tan Erdoğan'a 'Üstad' sürprizi

Uğur Işılak, 'Üstad' adını verdiği Necip Fazıl şiirlerini bestelediği albümü için geri sayıma geçti. Albüme en çok da Necip Fazıl'a hayranlığı bilinen Başbakan Erdoğan sevinecek.

Işılak'tan Erdoğan'a 'Üstad' sürprizi
Işılak'tan Erdoğan'a 'Üstad' sürprizi
GİRİŞ 10.05.2012 09:24 GÜNCELLEME 10.05.2012 09:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sanatcı Uğur Işılak  "Ustad" Senfoni albümü için stüdyoya girdi. Daha öncede Ak Partinin miting meydanların vazgeçilmez seçim şarkıları Haydi Anadolu, Herşey Türkiye İçin gibi bestelerin sahibi olan Işılak, Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla da biliniyor...

Başbakan Erdoğan'ın çocukluk dönemlerinden beri hayranı olduğu, Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek'in şiirleri, albüme dönüşüyor. 'Üstad' adıyla yayınlanacak albüme dev bir senfoni orkestrası da eşlik edecek.

İlk şiir kitabını 1925 yılında, 21 yaşında yayımlayan Necip Fazıl Kısakürek'in, aralarında 'Anneciğim', 'Zindandan Mehmed'e Mektup' ve 'Sakarya Türküsü'nün de bulunduğu en sevilen 10 şiiri, 60 kişilik dev bir senfoni orkestrası eşliğinde albüm haline getiriliyor. Şaire hayranlığıyla bilinen Uğur Işılak'ın beste ve yorumlarıyla hayata geçecek olan 'Üstad' albümü, usta şairin ölüm yıl dönümü olan 25 Mayıs itibarıyla ulusal ve uluslararası platformlarda dinleyicileriyle buluşacak.

Neden Uğur Işılak’la “Üstad” senfonisi?

Necip Fazıl Kısakürek’e aşina olan herkes onu “Üstad” olarak anar. Çünkü o, hem aklın, hem düşüncenin, hem duygunun, hem sanatın, hem de misyonun Üstad’ıdır. Bu kadar çok yönlü bir Üstad’ın eserlerini ancak çok sesli bir müzikle ifade edebilmenin mümkün olduğuna inandım. Neden Uğur Işılak’la meselesine gelirsek, bu iş,  Üstad geçinen ve Üstad’tan geçinenlerle değil, hayatı Üstad’la geçenlerin işidir.

ERDOĞAN'IN OKUDUĞU ŞİİR DE VAR

Başbakan Erdoğan'ın, 1968 yılında usta şairin jübilesinde okuduğu 'Zindandan Mehmed'e Mektup' adlı şiiri de albümde yer alıyor. Erdoğan, bu şiir sonrasında Kısakürek'in; 'Ben yazdım, o okudu' biçimindeki sözleriyle övgüsünü kazanmıştı.

Geçmişte Erdoğan'ın da okuduğu 'Zindandan Mehmed'e Mektup' isimli şiirden bir dörtlük

Zindan iki hece, Mehmed'im lafta!
Baba katiliyle baban bir safta!
Bir de, geri adam, boynunda yafta...
Halimi düşünüp yanma Mehmed'im!
Kavuşmak mı?.. Belki... Daha ölmedim!

2 YILLIK ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ

Albüm için Işılak, iki yıla yakın süredir çalışmalarını titizlikle sürdürürken zamanının büyük bir bölümünü stüdyoda geçiriyor..

Sanatçıya, ünlü müzisyenler Osman İşmen ve Turhan Yükseler de yönetmen olarak destek veriyor..

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • poyraz 11 yıl önce Şikayet Et
    ülkemde güzel şeyle oluyor. allah sayınızı artırsın
    Cevapla
  • Seyfi Kocadag 11 yıl önce Şikayet Et
    aslan gardasim. sanatci gormek isteyen baksin ugur'a . adam gibi adam tam anadolu evladi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar