Üstad'ın 'Sakarya'sını bir de böyle dinleyin

Türk edebiyatının en önemli isimlerinden Üstad Necip Fazıl Kısakürek ölümünün 29. yıldönümünde Konya'da Uğur Işılak'ın verdiği görkemli bir senfoni konseriyle anıldı.

GİRİŞ 28.05.2012 09:34 GÜNCELLEME 28.05.2012 17:35
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ferhat Esnek'in haberi

Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve Meram Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan programda sevilen sanatçı Uğur Işılak senfoni orkestrası eşlğinde Üstad'ın 10 şiirini seslendirdi.

Türkiye'de ilk olan programa siyaset ve medya mensuplarının yanı sıra Konya halkının de ilgisi büyük olurken çok sayıda vatandaş dolu salona giremedi.

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Beşir Atalay başta olmak üzere milletvekilleri, eski bakanlarda Sami Güçlü, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, yazılı ve görsel medyanın temsilcileriyle ulusal haber sitelerinin de genel yayın yönetmenleri programa katılanlar arasındaydı.

Başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok bakan ve milletvekili de "Üstad" Senfoni Konseri için Uğur Işılak'a kutlama telgrafı yolladı.

Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı ve İbrahim Sadri'nin de Necip Fazıl Kısakürek şiirlerini okuyarak destek verdiği geceye Üstad'ın Sakarya adlı eseriyle giriş yapan Uğur Işılak konseri izleyenlere duygu ve coşkuyu aynı anda yaşatırken, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın duygulandığı gözlerden kaçmadı.  

Sakarya şarkısının bitiminde ise salonu dolduran  binlerce kişi sanatçı Uğur Işılak'ı ayakta alkışladı.

Zindandan Memed'e, Anneciğim, İstanbul ve Köroğlu eserlerinde salondaki coşku görülmeye değerdi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, konser sonunda gazetecilerin soruları üzerine, "Programa katıldığım için çok mutluyum. İlk defa Üstâdın şiirleri bu şekilde senfonik konserle icra edildi. Ben rahmetli Üstâdın yakınında bulundum. Biz bu şiirlerle büyüdük. Uğur Işılak’ın okuduğu 'Canım İstanbul' şiirini lisedeki şiir yarışmasında okumuştum. Bu mısraların hayatımızda büyük bir hatırası var. Böyle güzel bir program düzenledikleri için Meram Belediye Başkanımızı da tebrik ediyorum" dedi.

BELEDİYELER VE KALDIRIMLAR

Uğur Işılak, konser arasında bu muhteşem anma törenine ev sahipliği yapan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı için 'Türkiye'de belediyeler, kaldırım yaparlar. Onların kaldırım aşkı başka. Fakat başkanımız Serdar Kalaycı, 'kaldırım'dan Üstad'ın Kaldırım şiirini hatırlamış olacak ki böyle bir organizasyona destek verdi' dedi. Işılak'ın bu sözleri de salonda bulunanlardan büyük alkış aldı.

Bu arada, Necip Fazıl'ın 10 şiirinden oluşan Uğur Işılak'ın Üstad albümü Haziran ayının ortalarında dinleyicileriyle buluşacak.

İŞTE İLK KEZ SENFONİK TARZDA İCRA EDİLEN ÜSTAD'IN SAKARYASI

YORUMLAR 21
  • FATİH TEKİN 11 yıl önce Şikayet Et
    iyi rol yapıyor. sanat camiası böyle şimdide islami değerlerle para kazanıp birde bir kaç süslü kelime aaa buda bizden iş bitti dava diyor davamız diyor 25 milyara konsere gidiyor çokk böyleleri
    Cevapla
  • behlüldane 11 yıl önce Şikayet Et
    şairler sultanın şiirine,uğur ışılakın sesi yakışır... inanin, gözlerim yaşardı.. dinledim,muthiş bir eser,başarın daim olsun...allah razı olsun sn. uğur ışılak
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    senfonik ilahi dinlemiştim trt m de,o da çok etkileyici idi... sakarya şiirinin senfonik söylenmesi de güzel yaa..uğur ışılak da hissederek okudu...helal olsun..
    Cevapla
  • Abdullah Öz 11 yıl önce Şikayet Et
    çok duygulandım.... milletçe bu günlere gelmemizde,elitist,oligarşik yapılardan kurtulmamıza (yeni anayasa ile perçinlenmeli tabii, yoksa herşey heba olabilir) çok büyük katkısı vardır merhum necip fazıl kısakürek'in...ne büyük aydın,ne büyük aksiyon adamı,ne büyük mücadele adamı,ne büyük şairmiş...batı aydınlanma çağının öncüleri ,n.f.kısakürek'in yanında cüce kalır...onu anlayan ve ona göre tutum alanlara selam olsun buradan...yürekten selam herkese...bu arada,uğur ışılak'ı da tebrik edeyim...sesine,nefesine,yüreğine sağlık...sağolsun ,varolsun tüm emeği geçenler...
    Cevapla
  • Ömer KAYALI 11 yıl önce Şikayet Et
    süper olmuş. kardeşim harika olmuş, yüreğine sağlık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı