Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Topkapı Sarayı'nda "Çin'in Hazineleri" adlı serginin açılışını yaptı.

Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı
Topkapı Sarayı'nda 'Çin'in Hazineleri' sergisi açıldı
GİRİŞ 20.11.2012 21:01 GÜNCELLEME 20.11.2012 21:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanlığı tarafından "2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı" etkinlikleri kapsamında Topkapı Sarayı Müzesi'ndeki Has Ahırlar Bölümünde "Çin'in Hazineleri Sergisi" açıldı. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Valisi Avni Mutlu, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Zhang Qıngyang katıldı.

Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Bu akşam İstanbulumuz birkaç güzel etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Bu yıl Çin yılıydı. Gelecek yıl da Çin'de Türk yılı olacak ve biz de Çin'in Türkiye'de sergilediği eserler gibi Çin'de eserlerimizi sergileyip tanıtacağız. 21. yüzyıl da Çin medeniyetinin ve Türk uygarlığının, Asya'nın uyanışına ve barışına önderlik edeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından sergiyi gezen ve Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Kültürel Miras İdaresi Başkanı ve Kültür Bakanı Lixiaojie'den eserler ile ilgili bilgi alan Bakan Ertuğrul Günay, daha sonra basın mensuplarının sorularının yanıtladı. Gündeme ilişkin sorulara yanıt vermeyen Bakan Günay, sergi ile ilgili bilgiler verdi. Serginin İstanbullular için bir fırsat olduğunu söyleyen Günay, "Çin yılının kapanması muhteşem bin sergi ile oldu. Topkapı Sarayı dünya arkeolojisi eserlerine ev sahipliği yapıyor. Sergilenen eserler her birinin yüz ifadesi, saç şekilleri bir birinden farklı. Bu sergi İstanbullular için büyük bir fırsat" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki