7. Giresun günleri Feshane'de kapılarını açtı

2007 yılından beri her yıl İstanbul Feshane Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Giresun Günleri, bu yıl 2 Mayıs'ta kapılarını ziyaretçilere açtı.

7. Giresun günleri Feshane'de kapılarını açtı
7. Giresun günleri Feshane'de kapılarını açtı
GİRİŞ 30.04.2013 14:05 GÜNCELLEME 02.05.2013 14:10

Haber 7 ve Radyo 7'nin de katılımcılar arasında yer aldığı ve  destek verdiği toplam 4 gün sürecek 7. Giresun Günleri'ne, siyaset ve iş dünyasından birçok önemli ismin yanında halkın da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Giresun Günleri 7.si ile İstanbulluların huzurunda vilayet fuarlarının, başta İstanbul olmak üzere, bütün yurtta yaygınlaşmasına öncülük eden Giresun Günleri, bir kez daha Giresun'u İstanbul'un nadide kültür öğelerinden biri olarak sunmaya hazırlanıyor.

Mutfağından folkloruna, müziğinden yöresel ürünlere kadar birçok Giresun değerinin sergilendiği Giresun Günleri organizasyonu, kamuoyunda Giresun'un tanıtım platformu olarak üzerine düşenleri yapmaya devam ederken, yüklendiği misyonu genişletmeyi sürdürüyor.

Giresun'u bir marka şehir yapmak ve tarih, turizm, sanat, kültür, siyaset, ekonomi, yerel folklorik ve otantik değerlerin tanıtımı alanlarındaki çabalar bunlardan bazıları. İstanbul nüfusu içinde önemli bir yer tutan Giresunluların kendi aralarında gösterdikleri birlik ve dayanışma ruhunu daha da geliştirerek, Türkiyeli kardeşlerimizle her alanda entegre olmaları, yereli kaybetmeden evrensele uzanmaları, temel değerler çerçevesinde çağımızı yorumlamaları da Giresun Günleri etkinliklerinin amaçlarındandır.

Etkinlik öncesi Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan ve Genel Koordinatör Temel Bilecen, İhlas Haber Ajansı Genel Müdür Yardımcısı Hamit Arvas'ı ziyaret etti.

TAKSİM'DE  GİRESUNLU GENÇLERİN NİKAHI KIYILDI

Giresun Günleri çerçevesinde ilki geçen sene düzenlenen Taksim Yürüyüşü, bu yıl da çok renkli gösterileresahne oldu. Yerel kıyafetleri giyen vatandaşların Galatasaray Lisesi önünden başlayan yürüyüşleri Taksim Meydanına ulaşılmasının ardından son buldu. Yürüyüşün en büyük sürprizi ise Giresunlu gençlerin nikâhlarının Taksim Meydan'ında kıyılması oldu. 

İLKLERİN ŞEHRİ GİRESUN

Düzenlenecek etkinlik hakkında bilgi veren Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Feshane'de düzenlenen memleket günlerinin ilkini Giresun'un düzenlediğini ve diğer illerin kendilerini takip ettiğini söyledi. Turan, "Feshane'de gerçekleştirilen hemşehri odaklı organizasyonların ilki olduğumuz için diğer hemşehri gruplarına örnek teşkil ettik. Bizim ardımızdan şuan da 20'ye yakın vilayet Feshane'de ard arda organizasyonlar yapıyor. Bu anlamdan başardığımız ilk, her yıl çıtayı biraz daha yükselterek güzel bir organizasyon yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

7. Giresun Günleri'nde kuracakları stantlarda Giresun'a ait birçok değeri sergileyeceklerini belirten Hasan Turan, "Kurduğumuz birbirinden güzel stantlarda yöresel tatlarımızı, müziğimizi ve folklorumuzu sergiliyoruz. Giresun, İstanbul ve Türkiye gerçeklerini değerlendiriyoruz. Her yıl 100 binlerce kişinin katıldığı Taksim yürüyüşüne ve Feshane etkinliklerine tüm hemşehrilerimizi ve İstanbulluları davet ediyorum" dedi.

2 Mayıs Perşembe günü başlayacak 7. Giresun Günleri 5 Mayıs Pazar akşamına kadar Feshane'de kapılarını ziyaretçilere açık tutacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Tunç'tan mülakat açıklaması: Büyük bir yalan...
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi