Diyanet'in Kur'an ve Sünnet hassasiyeti

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Raşit Küçük, "Kur'an ve sünneti birlikte düşünmek, birlikte anlamak ve birlikte uygulamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Diyanet'in Kur'an ve Sünnet hassasiyeti
Diyanet'in Kur'an ve Sünnet hassasiyeti
GİRİŞ 04.05.2013 17:15 GÜNCELLEME 04.05.2013 17:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Küçük, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) İlahiyat Fakültesi ile İl Müftülüğünce Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "İslam'ı anlama ve yaşamada Kur'an-sünnet bütünlüğü" konulu konferansta, insanların yaşamında Kur'an ve sünnet bütünlüğünün önemini anlattı.

Allah'ın son kitap olarak yeryüzüne gönderdiği Kur'an-ı Kerim'in, sadece Müslümanların rehberi şeklinde kısıtlanmasının doğru olmadığını belirten Küçük, şunları söyledi:

"Çünkü, Kur'an-ı Kerim insanlığa hitap eder. Kur'an-ı Kerim'in bütün insanlığa gönderilen ayetleri, Kur'an-ı Kerim'in beşerin tamamına gönderildiğinin ispatıdır. Başka bir ispata ihtiyaç hissettirmiyor. Kur'an-ı Kerim yeryüzünde bütün dillerde dikkate alınan, tercüme edilen ve üzerinde araştırma yapılan bir kitap hüviyetini taşıyor. Kur'an-ı Kerim, 140 ayrı milletin diline tercüme edilmiş, kıyamete kadar insanlığın rehberi olan bir kitaptır."

İnsanlara İslam'ı anlatma ve ulaştırma sorumluluğunun Müslümanların üzerinde olduğunu vurgulayan Küçük, herhangi bir dili konuşan bir ülkenin insanlarına Kur'an-ı Kerim ulaştırılamamışsa, bunun sorumluluğunun Müslümanlara ait olduğunu ifade etti.

Son zamanlarda Kur'an ve sünnetin ayrı bir şey gibi aktarılmaya çalışıldığına dikkati çeken Küçük, şunları kaydetti:

"Diyanet İşleri Başkanlığına bu konularda çok soru geliyor. 'Kur'an-ı Kerim yeter, sünnete ne gerek var' gibi çok yaralayıcı, İslam'ı çok bölücü ve İslam'ın tarihi gerçeğine de ters düşen yaklaşımlar var. Sünneti ortadan kalkmış hiçbir din yaşamamıştır. Sünneti ortadan kalkmış dinler, peygamberinin sünnetini muhafaza etmeyen toplumlar, dağılmış ve parçalanmışlardır. Kur'an-ı Kerim'i peygamberin sünnetinden ayrı gibi düşünmek asla kabul edilir bir şey değildir. Kur'an ve sünneti birlikte düşünmek, birlikte anlamak ve birlikte uygulamak mecburiyetindeyiz."

KSÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdris Şengül de İslam'ın, Kur'an-ı Kerim'in ve Hz. Peygember'in ilme, okumaya, dinleyip anlamaya, bilgiye ve İslam alimlerine büyük önem verdiğini belirtti.

Konferansa, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Karaaslan, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Müftüsü Muhammet Gevher, AK Parti İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, akademisyenler ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • rehber ay 10 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç sual.... Eyvallah, Kur'an ve sünneti birlikte düşünelim, tamam ama sünneti hangi kaynaktan öğreneceğiz? Kur'anın kendisi sünneti anlatmaya yetmez mi? (Yetmediğini zanbnediyor beyefendi). Biz hadislerde anlatılan peygamberin sünnetine mi uyacağız yoksa Kur'anda anlatılan peygamber sünnetine mi? İslam'ı bölen Kur'an mıdır yoksa uydurma hadisler, sünnetler ve neticesinde oluşan mezhepler midir? Son olarak: "Sünneti ortadan kalkmış hiçbir din yaşamamıştır. Sünneti ortadan kalkmış dinler, peygamberinin sünnetini muhafaza etmeyen toplumlar, dağılmış ve parçalanmışlardır. " Bu toplumlar hangileri? Mesela?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!