Kahramanlara yaraşır bir ziyaret

Esenler Belediyesi, Gelibolu'ya kurduğu dinlenme tesisleri, ikram, rehberlik ve sunduğu diğer güler yüzlü hizmetleriyle Çanakkale ziyaretlerine yeni bir anlayış getirdi.

Kahramanlara yaraşır bir ziyaret
Kahramanlara yaraşır bir ziyaret
GİRİŞ 17.05.2013 13:58 GÜNCELLEME 17.05.2013 13:58

Esenler Belediyesi, "Kültür Gezileri" çerçevesinde düzenlenen Çanakkale Şehitliği ziyaretlerine bu sene daha farklı bir anlayış ortaya koyarak vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkardı. Canlarıyla Çanakkale'yi geçilmez kılan yüz binlerce şehidin medfun bulunduğu Çanakkale Şehitliği'ne bu sene 20 bin Esenlerliyi götürmeyi programlayan Esenler Belediyesi, ziyaretlerin daha düzenli ve verimli yapılabilmesi için Gelibolu Yarımadası'nın girişine Gelibolu'ya 16 kilometre mesafede 2 dönümlük alanda dev dinlenme tesisi kurdu. İçerisinde restauranttan çay bahçesine, kafeteryasından mescidine, tuvalet ve lavobalara kadar her türlü ihtiyacın karşılanabildiği tesislere inen Esenler yolcularını, Esenler Belediye Meclis Üyesi Musa Ada Başkanlığındaki bir ekip karşılıyor. Burada yapılan güzel bir sabah kahvaltısının ardından vatandaşlar, otobüslerle şehitliğin bulunduğu alana götürülüyor. Rehberler eşliğinde atalarımızın savaştığı toprakları ve vatanın düşman çizmesi altında kalmaması için canlarını feda eden 250 bin şehidin kabrini ziyaret edip dua okuyan Esenlerliler, Çanakkale Zaferi'nin önemini bir kez daha anlayarak duygusal anlar yaşadılar. Çanakkale Destanın yazıldığı Kabatepe Tanıtım Müzesi'nin yanı sıra 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar, Kilitbahir Kalesi gibi tarihin dönüm noktasına şahitlik eden mekânları da ziyaret eden vatandaşlar, öğle yemeği için yine Esenler Belediyesi'nin dinlenme tesislerinde mola verdiler. Hep birlikte yemek yiyip Çanakkale üzerine sohbet eden vatandaşlar, yorgunluk çayların yudumladıktan sonra dönüş için İstanbul'a doğru yola çıktılar.

DUYGUSAL ANLAR YAŞADILAR

Şehitliği ilk kez ziyaret eden birçok vatandaş, rehberlerin anlattıkları karşısında duygusal anlar yaşadılar. Rehberlerin ecdadımızın Çanakkale Savaşı'nı ne güçlüklerle kazandıklarını anlatması esnasında bazı vatandaşlar gözyaşlarına hâkim olamadı. Ziyaretler de dua edip, Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar, şehitlikte bol bol fotoğraf da çektiler.

HER ŞEY DÜŞÜNÜLMÜŞ

Çanakkale şehitliğini ziyaret eden vatandaşlar arasında bulunan Nefi Yıldızoğlu (29), "Bu güzel Çanakkale gezisini düzenleyen Esenler Belediyesi'ne çok teşekkür ediyorum. Tarihin yattığı Çanakkale gezisi ve diğer kültürel faaliyetlerin devamını temenni ediyorum. Her şeyi düşünülerek gerçekleştirilen bu gezi için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

GÖKSU'YA TEŞEKKÜRLER

Binlerce insanla birlikte Çanakkale'yi ziyaretinde duygulanan Arzu Duman da "Bizlere kendimizi özel hissettiren ve 4 yılda Esenler'e hızlı bir değişim sağlayan Sayın Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

TARİHİ BURADA YAŞADIK

61 yaşındaki Cemal Çalışkan ise; geçen sene kendi imkânlarıyla geldiğini belirterek, "Bu sene de Esenler Belediyesi ile geldim. Allah razı olsun, çok memnun kaldım. Gezimiz çok çok iyi geçti. Ecdadımızın yazdığı tarihi, burada yaşadık. Emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Haftanın 7 günü gerçekleştirilen ziyaretlere katılmak isteyenler, www.esenler.bel.tr adresinden online rezervasyon yaptırabiliyor. 10-17 yaş arasındaki vatandaşlar sadece aileleri ile birlikte geziye katılabilirken, 10 yaşından küçükler kabul edilmiyor.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...