Selçuklu medeniyetinin izleri Eyüp'te sergileniyor

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkezi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Yaşayan Mirasımız Selçuklu" sergisi bugün Eyüp'teki Bahariye Mevlevihanesi'nde açıldı.

Selçuklu medeniyetinin izleri Eyüp'te sergileniyor
Selçuklu medeniyetinin izleri Eyüp'te sergileniyor
GİRİŞ 24.10.2013 14:22 GÜNCELLEME 25.10.2013 10:12

İnsan ve Medeniyet Hareketi-Sanat Merkezi tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı sponsorluğunda Yaşayan Mirasımız "Selçuklu" Sergisi dün açıldı ve 3 Kasım 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Merkezi Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen açılışı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptı.

Sergide; Hüsn-i Hat, Tezhip, Çini, Ciltçilik, Katı', Minyatür, Ebru, Ahşap Oymacılığı, Kalemişi ve Mozaik sanat dallarında ulusal ve uluslararası platformlarda isim yapmış değerli sanatçılardan, A.Mahmut Peşteli, Atilla Yusuf Turgut, Faruk Dinçer Eratlı, Faruk Taşkale, FisunOnomay, Fuat Başar, Gürcan Mavili, Gürkan Pehlivan, Güvenç Güven, Hülya Dillek, Hüsamettin Yivlik, Hüseyin Gündüz, İslam Seçen, Melis Uludağ, Meryem Güney, Meyçem Ezengin, Münevver Üçer, Nursen Güven ve Özcan Özcan 'ın eserleri yer alıyor.

Sanatçıların, Selçuklu medeniyeti eserlerini, kendi birikim, zevk ve yaratıcılıkları ile de kaynaştırarak tasarladıkları eserleri özel koleksiyon niteliğinde olacağı ifade ediliyor.

Geçmişle gelecek arasında köprü kuracak bu projede yer alan eserler, özellikle, medeniyetimizin temel direkleri sayılan pek çok sanatçıyı yetiştirmiş bir irfan ocağı olan Bahariye Mevlevihanesi'nin huzurlu ortamında sanatseverlere sunulacak, katılımcılara keyifli bir tarihsel yolculuk yaşatılacak.

Sanatçıların, Selçuklu medeniyeti eserlerini, kendi birikim ve zevkleriyle kaynaştırarak tasarladıkları çalışmalarından oluşan sergi 3 Kasım'a kadar görülebilir.

Detaylı bilgi almak için:

0212 501 31 71

www.yasayanmirasimiz.org

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır