Necmettin Erbakan Vakfı tören ile açıldı

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Milli Görüş hareketinin asıl istikametinden saptırılmasına asla müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Necmettin Erbakan Vakfı tören ile açıldı
Necmettin Erbakan Vakfı tören ile açıldı
GİRİŞ 19.11.2013 10:25 GÜNCELLEME 19.11.2013 10:25

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, vakfın Milli Görüş hareketinin asıl istikametinden saptırılmasına, sadece bir fikir kulübü, hayır kuruluşu, hac, umre ve kurban organizasyonuna dönüştürülmesine asla müsaade etmeyeceklerini belirtti.

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın vasiyeti üzerine kurulan ve oğlu Fatih Erbakan'ın genel başkanlığını yaptığı Necmettin Erbakan Vakfı Genel Merkezi, törenle açıldı.

Vakfın genel merkezi de olan, Erbakan'ın Balgat'taki konutunun bahçesinde düzenlenen törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, İran'ın Ankara Büyükelçisi Ali Rıza Bikdeli, CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu üyeleri Fehim Adak ve Ahmet Tekdal ve eski bakanlardan Yaşar Okuyan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Törende, Necmettin Erbakan'ın kızları, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu ve Necmettin Erbakan Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Elif Erbakan ile Zeynep Erbakan da bulundu.

Tören, Hamidiye Camisi İmam Hatibi Bilal Gülmez'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Vakıf Başkanı Fatih Erbakan, törendeki konuşmasında, vakfın kurulmasıyla Necmettin Erbakan'ın vasiyetinin yerine getirildiğini, yapılacak çalışmalarla Necmettin Erbakan'ın tüm insanlığa doğru bir şekilde tanıtılacağını söyledi.

Mücahitlik ve devlet adamlığı özelliklerinin Necmettin Erbakan'a dedelerinden intikal ettiğini, Erbakan'ın eğitim hayatı ve akademik hayatıyla tüm Müslümanlara örnek olduğunu anlatan Fatih Erbakan, 30'lu yaşlarda profesörlük ünvanı olan Necmettin Erbakan'ın dizel motorlarda yakıtın tutuşmasını matematiksel formüle eden ilk kişi olarak literatüre geçtiğini dile getirdi. Babasının sadece akademik yönünün değil, aldığı manevi eğitimin de çok kuvvetli olduğunu, döneminin İslam alimlerinin yanında yetiştiğini vurgulayan Fatih Erbakan, siyasi hayatından örnekler vererek Necmettin Erbakan'ın yaptıklarını hatırlattı.

Erbakan'ın siyasete atıldığı ilk yıllarda mütedeyyin, inançlı insanların hor görüldüğünü ifade eden Fatih Erbakan, "Büyük lider, inançlı insanların en başarılı şekilde milletvekilliği, bakanlık, belediye başkanlığı, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapabileceğini bütün dünyaya göstermiş, inançlı insanlara özgüven aşılamış, onların en yüksek mevkilere ulaşmasına öncülük etmiştir" diye konuştu.

"Emniyet sübabı görevini yapacak"

Vakfın, Erbakan'ın bütün özelliklerini tanıtmak ve ismini yaşatmak gibi şerefli bir görev üstleneceğini vurgulayan Fatih Erbakan, yapılacak bilimsel çalışmalarla Erbakan'ın ve Milli Görüş'ün projelerinin aslına sadık kalınarak güncelleneceğini ve geliştirileceğini bildirdi. Fatih Erbakan, projeleri geliştirmekle kalmayacaklarını aynı zamanda bütün Türkiye ve Avrupa'da, yaygın bir teşkilat ağıyla projelerin insanlığa ulaştırılacağını ifade etti.

Fatih Erbakan, sözlerine şöyle devam etti:

"Vakfımız, Milli Görüş hareketinin Erbakan Hocamız tarafından belirlenmiş istikametinden, orjinal açılarından saptırılmasına karşı bir emniyet sübabı görevini de yapacaktır. Erbakan Vakfımız, Milli Görüş hareketinin, Milli Görüşçü kuruluşların asıl istikametinden saptırılmasına, açılarıyla oynanmasına, Milli Görüş hareketinin sadece bir fikir kulübü, sadece bir hayır kuruluşu, sadece bir hac ve umre organizasyonuna, sadece kurban organizasyonuna, Erbakan Hocamızın deyimiyle 'cansız kuşa dönüştürülmesi'ne asla müsade etmeyecektir.

Böylelikle geçmişte yıllar boyunca yaptıkları gibi bugün de Erbakansız, Erbakansızlaştırılmış yani özünü kaybetmiş bir Milli Görüş inşa etmeye çalışanlar, Erbakan ismini unutturmaya çalışanlar, canlı kuşu içi doldurulmuş cansız kuşa çevirmeye çalışanlar, karşısında Erbakan Vakfı'nı ve bizleri bulacaklardır."

Vakıf Genel Başkanı Fatih Erbakan, konuşmasını, "Milletimiz ve dünyaya müjdeler olsun Erbakan Vakfı kurulmuştur. Müjdeler olsun kurtuluşun şifresi olan Erbakan ruhu Erbakan Vakfı ile yeniden hayat buluyor" diyerek bitirdi.

Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'ın mesajı

Törende, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajları da okundu.

Cumhurbaşkanı Gül, açılış dolayısıyla gönderdiği mesajda, "milletin yetiştirdiği büyük bir değer, vakur ve yılmaz bir dava adamı" olarak nitelediği Necmettin Erbakan'ın siyasi tarihte iz bıraktığını belirtti.

Erbakan'ın tevazusu, mücadelesi, tecrübesi, birikimi, üslubu, demokratik duruşu ve dünya görüşüyle gönüllerde yer edindiğini, Türk siyasetine farklı bir soluk getirdiğini ifade eden Gül, mesajında şunları kaydetti:

"Benim hayatımda önemli bir yeri bulunan, uzun yıllar birlikte siyaset yaptığım ve kendisini yakından tanıma ayrıcalık ve bahtiyarlığını yaşadığım Necmettin Erbakan, memleketimizin kalkınması ve gelişmesi için inançla çalışmış, değerli devlet ve siyaset adamlarının yetişmesine de öncülük etmiştir.

Erbakan, ömrü boyunca çetin süreçlerden geçse de, önüne engeller çıkarılsa da metanetini korumuş, demokrasiden, temel hak ve özgürlüklerin korunmasından, milletimize hizmet etme ve ideallerini gerçekleştirme kararlılığından asla vazgeçmemiştir. Bu yönüyle kendisinden sonraki nesillere de örnek olmuştur. Necmettin Erbakan, üstün meziyetleri, ufku, vizyonu, düşünceleri, dünya meselelerine yaklaşımı ve yüksek öngörüleriyle sadece ülkemizde değil İslam dünyasında da büyük saygınlık kazanmıştır. Kurduğunuz vakfın, sadece kendi vatanı ve ülkesi için değil tüm İslam alemi ve insanlık için mutluluk ve esenlik isteyen, halka hizmetin Hakk'a hizmet olduğuna inanan bir lider olarak Necmettin Erbakan'ın düşüncelerinin ve ilkelerinin ortaya konulması ve daha iyi aşılanmasına vesile olacağına inanıyorum. Eminim ki aziz milletimiz, Necmettin Erbakan'ı hiçbir zaman unutmayacak, daima hayırla yad edecektir."

Başbakan Erdoğan da mesajında, Necmettin Erbakan'ı rahmetle andığını belirterek, "Onun adına açılan bu vakfın Necmettin Erbakan'ın fikirlerini, ideallerini yaşatmak ve genç nesillere tanıtmak adına son derece önemli olduğuna inanıyorum. Vakfın hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerine yer verdi.

Necmettin Erbakan'ın 20 yıl boyunca siyasi ve özel çalışmalarını yürüttüğü bürosu, Erbakan Vakfı'nın Genel Merkezi olarak kullanılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?