Ordu'da 'Ustalar ve müzik' müzesi kuruluyor!

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, Ordulu el sanatları ustalarının eserlerinin sergilenmesi amacıyla 'Ustalar Müzesi', Ordu ve Karadeniz'in yöresel müzik aletleri için ise 'Müzik Müzesi' kurulması için çalışma başlattıklarını söyledi.

Ordu'da 'Ustalar ve müzik' müzesi kuruluyor!
Ordu'da 'Ustalar ve müzik' müzesi kuruluyor!
GİRİŞ 04.01.2014 12:34 GÜNCELLEME 04.01.2014 12:34

Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen, kurulması için çalışmaları sürdürülen 'Ustalar Müzesi ve Müzik Müzesi'nin kent kültür ve turizmine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Gülderen, geçen yıl başlattıkları çalışma kapsamında Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi girişinde yer alan 19'uncu Yüzyıl'ın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Cumhuriyet'in ilk yıllarından itibaren 1970'li yılların başına kadar Valilik Konutu olarak kullanılan, daha sonra İl Özel İdaresi'nce satılan ve özel mülkiyetten tekrar kamulaştırmayla satın alınan binanın restorasyon çalışmasıyla müzeye dönüştürüleceğini söyledi. Gülderen, Ordu'nun ilk Valisi merhum Fazıl Özelçi'den itibaren 1973 yılına kadar 31 Vali'nin konut olarak kullandığı konak müze haline getirileceğini belirterek proje ihalesinin tamamlandığını, onay işlemi için beklediklerini dile getirdi.

"100 YILLIK PİYONA DA SERGİLENECEK"

Kuralacak müzenin Karadeniz Bölgesi'nde tek olacağını söyleyen Gülderen, şöyle konuştu:

"Geçen yıl Mayıs ayında ilimizi ziyaret eden 'Allgau Orient Rally-Dostluk ve Barış Rallisi'ndeki ralliciler 100 yıllık piyano, 150'ye yakın müzik aletini bize hediye olarak bıraktı. Bunun üzerine biz de Müzik Müzesi kurmak için çalışma başlattık. Eski Vali Konağı'nda restorasyon yaparak bu yıl Müzik Müzesini ve Ordulu el sanatları ustalarının eserleri için de Ustalar Müzesi'ni açmayı planlıyoruz."

"YÖRESEL MÜZİK ALETLERİ VE EL SANATI ESERLERİ YER ALACAK"

Ordu'da yaşayan dünyaca ünlü klarnet ustası Ahmet Özdemir'in yaptığı klarnetlerden bazılarının da bu müzede sergileneceğini belirten Gülderen, şöyle konuştu:

"Çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Ordu'da ve Karadeniz'de yöresel müzik aletlerini burada sergileyeceğiz. Ayrıca Türk dünyası ve evrensel müzik aletleri, çalgılarda olacak. Müzemiz hizmete girdiğinde kentimizi ziyaret eden yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi göstermesini bekliyoruz. Ustalar Müzesi'nde de Ordulu el sanatları ustalarının birer eserleriyle birlikte o eseri nasıl yaptığını anlatan bir sesli video görüntü olacak. Her iki müzede aynı binada yer alacak."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti