Köy kadınları için senfonik konser

Turkish Brass Ensemble Orkestrası'nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamköy'de senfonik konser düzenleyeceği bildirildi.

Köy kadınları için senfonik konser
Köy kadınları için senfonik konser
GİRİŞ 28.02.2014 11:13 GÜNCELLEME 28.02.2014 11:13

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Ege Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu sanatçılarından oluşan 30 kişilik Turkish Brass Ensemble Orkestrası'nın Genel Sanat Yönetmeni Kenan Gökkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Kadınlar Günü'nün insan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarıların kutlanmasına ayrıldığını belirtti.

Orkestranın da sosyal sorumluluk projeleri kapsamında bu yıl 8 Mart'ta Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çamköy'de senfonik konser düzenleyeceğini bildiren Gökkaya, konsere ünlü sinema oyuncusu Türkan Şoray'ın da onur konuğu olarak katılacağını kaydetti.

Gökkaya, "Kurtuluş Savaşı'nda, cumhuriyetin kuruluşunda, gelişiminde, yeni nesillerin yetişmesinde en büyük pay sahibi olan Anadolu kadınımızın bir nebze de olsa moral değerlerini yükseltmek, onlara sanatçıları olarakteşekkür duygularımızı ifade etmek, güzel sanatlar adına bir buket sanat sunmak için bu özel günde onlara özel program gerçekleştireceğiz" dedi.

Halka açık ve ücretsiz düzenlenecek konserde vals ve tangodan Kuğu Gölü Balesi gösterisine, şiir sunumundan zeybek koreografisine kadar zengin bir repertuvar sunumunun gerçekleştirileceği de belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması