Bursa o şehir ile 110 yıl sonra temas kurdu

Bulgaristan'ın Veliko Tarnovo şehri ile Bursa arasında 110 yıl sonra ilk kez resmi ilişkiler başladı. Veliko Tarnovo'nın Kültür ve Turizm Fuarına katılan Bursa'nın standı büyük ilgi gördü.

Bursa o şehir ile 110 yıl sonra temas kurdu
Bursa o şehir ile 110 yıl sonra temas kurdu
GİRİŞ 15.04.2014 13:09 GÜNCELLEME 15.04.2014 13:09

Kültür Bakanı Velislava Krısteva, Bursa standını ziyaret ederek, iki ülke ve iki başkent arasında kardeşlik ilişkisi kurulmasını istedi.

Yeşil Bursam Derneği'nce Avrupa Birliği Bakanlığı'nın desteği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Odası'nın katkılarıyla uygulanan Avrupa'da Genç Girişimciler Projesi'nin yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında, Bulgaristan'ın Veliko Tarnovo şehrinde Bursa sergisi açıldı. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BTSO'nun katılımıyla gerçekleştirilen sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Karadağ ile Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, Tarnovo Belediyesi'nin resmi davetlisi olarak katıldı.

40 ayrı ülkeden toplam 54 belediyenin katıldığı fuarda Bursa'nın standı, Bulgaristan Kültür Bakanının özel ilgisini çekti. Belediye başkanı Daniel Pavaov ile beraber Bursa standına gelen Kültür Bakanı Velislava Krısteva, Bursa'yı hiç görmediğini fakat Bulgaristan'da yaşayan pek çok vatandaşlarının Bursa'da yakınları olduğunu ifade etti. Bakan Krısteva, Bursa'nın Osmanlı'nın eski bir başkenti olduğunu; Veliko Tarnovo'nın da Bulgaristan'ın eski bir başkenti olduğuna dikkat çekerek, iki şehir arasında kardeşlik anlaşma imzalanmasını istedi.

Veliko Tarnova Belediye Başkanı Daniel Pavaov, Bursa ile kendi şehirleri arasında gerek tarihi, gerek kültürel, gerekse yaşamsal olarak büyük benzerlik olduğuna dikkat çekerek, "Bizler Bursa'yı Türkiye'deki ilk kardeş şehrimiz olarak görmek istiyoruz" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdullah Karadağ ise, tarih, kültür, tarım ve sanayi olarak Veliko Tarnovo ile Bursa arasında büyük benzerlik bulunduğu, her iki yeşil şehrin arasındaki dostluk ve kardeşlik ilişkileri başlamasından mutluluk duyacaklarını açıkladı.
Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, AB çalışmasıyla atılan bu adımla, iki ülke ve iki şehir arasında sadece dostluk değil, ekonomik ve ticari ilişkilerin de başlamasını arzu ettiklerini söyledi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
Yine başladılar! Seçime 2 gün kala anket operasyonu