Öğrenciler naatlarıla mest etti

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlenen Naat Okuma Yarışması'nda öğrenciler gösterdikleri performansla dikkat çekti.

Öğrenciler naatlarıla mest etti
Öğrenciler naatlarıla mest etti
GİRİŞ 16.04.2014 12:01 GÜNCELLEME 16.04.2014 12:01

Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Kutlu Doğum Haftası nedeniyle düzenlediği İlçedeki Ortaokul ve Liseler arasında “ Naat Okuma Yarışması” sona erdi. 

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen yarışmaya, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Feyzullah Sert, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, ilçedeki ortaokul ve liselerde görev yapan okul müdürleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci, ve velileri katıldı.

Yarışma başlamadan önce bir konuşma yapan Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Kutlu Doğum Haftası dolaysıyla bütün yurtta 24 saat boyunca Peygamber Efendimizi (s.a.v) anma programları yapıldığını söyleyerek, “Aradan 1500 sene geçmesine rağmen yüce peygamber hala tahtında oturmaktadır. Onu seven, ona inanan, iman eden insan sayısı her geçen yıl artmaktadır. Yüz binlerce şair, yazar onu methetti, onu konuştu. Ona iman etmeyenler de ona hayran kaldılar. Onun sözleri, yaşantısı, davranışları bir çığır açmıştır” dedi.

Müftü Şekerci'nin konuşmasının ardından başlayan yarışma, öğrencilerin tek tek sahneye çıkarak naatlarını okumasıyla devam etti. Jüri üyeleri ve izleyiciler karşısında ezberledikleri naatları okuyan öğrenciler, en güzel naatı okumak için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Sahnede tüm hüner ve yeteneklerini sergileyen öğrenciler, okudukları naatlarla herkesi mest etti.

ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Öğrencilerin naatlarını okumalarını ardından jüri üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucu dereceye girenleri belirledi. Heyecanlı dakikaların yaşandığı finalde, naat okuyan tüm yarışmacı öğrenciler arasından ilk 3 dereceye girenler belirlendi.

Yapılan değerlendirme sonucunda, Maraşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Aslı Eylül Aksu ilçe birincisi olurken; Atışalanı Ortaokulu öğrencisi Yasemin Kuzu ilçe ikincisi, Menderes Ortaokulu öğrencisi Beyzanur Çiçek de ilçe üçüncü olmaya hak kazandı.

Liseler arasında yapılan değerlendirme sonucunda ise; Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Havva Alver ilçe birincisi, Amiral Vehbi Ziya Dümer Anadolu Lisesi öğrencisi Merve Karabulut ilçe ikincisi, Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Fatma ilhan da ilçe üçüncüsü oldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...