Mesut insanlar fotoğrafhanesi bu sahnede

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 2011-2012 sezonunda repertuarına kattığı Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi adlı oyun 23-27 Nisan 2014 tarihleri arasında Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde bu sezon son kez seyirciyle buluşuyor.

Mesut insanlar fotoğrafhanesi bu sahnede
Mesut insanlar fotoğrafhanesi bu sahnede
GİRİŞ 16.04.2014 16:57 GÜNCELLEME 16.04.2014 16:55

Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi, Ziya Osman Saba'nın 1940'lı yıllarda farklı zamanlarda yazılmış öykülerinin bir araya getirildiği "Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi" adlı kitabından aynı adla sahneye aktarıldı. Ziya Osman Saba'nın öykülerinden Hilmi Zafer Şahin'in uyarladığı, Can Doğan'ın yönettiği oyun, Ziya Osman Saba'nın İstanbul'a duyduğu özlemi, sevgiyi, daha ötesi saygıyı sahneye taşıyor.

Oyunda 1952 yılında Varlık Yayınları'ndan yayımlanan öyküler yazarın yazdıklarına sadık kalınarak ekleme yapılmaksızın sahneye aktarılırken diğer yanıyla da 60 yıl öncesinden geçmiş ve o günler bağlamında İstanbul, kaybolan ve yaşayan değerler yönünden anlatılıyor.

Uğur Arda Aydın, Can Doğan, Özgür Atkın/Samet Hafızoğlu'nun rol aldığı oyunun sahne tasarımını Mehmet Emin Kaplan, kostüm tasarımı Eylül Gürcan, müziklerini Mertol Şalt, illüstrasyonlarını Ceylan Dökmen, video araştırma ve kurguyu Funda Köseoğlu, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu ve dramaturgluğunu Hilmi Zafer Şahin gerçekleştirdi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış