Anadolu kitap fuarı kapılarını açıyor

Malatya Valiliği ve Malatya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile düzenlenen, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen Malatya 3. Anadolu Kitap Fuarı hazırlıkları devam ediyor.

Anadolu kitap fuarı kapılarını açıyor
Anadolu kitap fuarı kapılarını açıyor
GİRİŞ 16.04.2014 17:30 GÜNCELLEME 17.04.2014 11:39

Fuar kapsamında ‘Basın İstişare Toplantısı' gerçekleştirildi. Toplantıya Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Vali Yardımcısı Mehmet Özel, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman, Malatya Çağdaş Gazeteciler Dernek Başkanı İbrahim Göçmen, İnternet Habercileri Derneği (İHADER) Başkanı Murat Çelik ve çok sayıda basın mensubu katıldı. 

VALİ ŞAHİN: ÇOK ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

Toplantıda konuşan Malatya Valisi Vasip Şahin, Malatya'nın kültürel anlamda son zamanlarda çok önemli etkinliklere ev sahipliği yaptığını belirterek, Malatya 3. Anadolu Kitap Fuarı'nın önemine değindi. Şahin, "Özellikle Malatya, kültür ve sanat yönüyle büyük bir potansiyele sahip. Yetiştirdiği insanların sosyal alanda, ekonomik alanda, Türkiye'nin yönetiminde söz sahibi olduğu gibi kültür ve sanat alanında büyük bir birikimi var.

Bunlar Malatya'nın geleceğine yön verme ve Malatya halkının bu alandaki ağırlığını ortaya koyması açısından çok önemli. 29 Nisan 4 Mayıs 2014 tarihinde 3.'sünü yapacağımız Anadolu Kitap Fuarı Malatyamız için çok önemli. Belediyemizle ve kurumlarımızla ortaklaşa düzenleyeceğimiz fuarda yazarlarımız ve yayınevlerimiz Malatya'ya gelecek. Bu yılki onun konuğumuz Gülten Dayıoğlu. Türkiye'nin önde gelen yazarlarını okurlarıyla buluşturmak bizler için onur verici bir durum. Hazırlıklarımızı hemen hemen tamamlamış durumdayız" dedi.

BAŞKAN ÇAKIR: TANITIM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya ve bölge illeri açısından bakıldığında Malatya Anadolu Kitap Fuarı'nın en büyük etkinlik olduğunu söyledi. Başkan Çakır, "Şehirlerin markalaşması, şehirlerin bir adım öne çıkması için kültürel etkinliklerin önemi çok büyük.

Malatya'nın tanıtımı açısında Anadolu Kitap Fuarı'nın buna çok büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Malatya geçmişten beri her zaman yazarlarıyla, bilim adamlarıyla, devlet adamlarıyla öne çıkmıştır. Türkiye'de hem siyasi anlamda, hem kültürel anlamda etkili bir yere sahip.

Bu anlamda Malatya'nın bu özelliğini, bu dinamiğini gün yüzüne çıkartmayı, bunu daha ileri noktalara taşımayı görevimiz olarak görüyoruz. Hazırlıklar konusunda ise çalışmalarımızın büyük bir kısmını tamamlamış durumdayız. 29 Nisan 5 Mayıs 2014 tarihleri arasında tüm vatandaşlarımızı fuarımıza davet ediyorum" şeklinde konuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 17 il için sarı kodlu alarm! Hem kuvvetli sağanak hem aşırı sıcak uyarısı
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!