Çanakkale Gezileri Başladı

Başakşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlemiş olduğu Çanakkale gezileri başladı. Başakşehirli vatandaşların ve öğrencilerin katıldığı gezilere ilgi yoğun.

Çanakkale Gezileri Başladı
Çanakkale Gezileri Başladı
GİRİŞ 17.04.2014 10:27 GÜNCELLEME 17.04.2014 10:27

Her yıl on binlerce vatandaşımıza Çanakkale ruhunu yaşatan Başakşehir Belediyesi, bu senede 10 binden fazla Başakşehirlinin, tarihin en büyük savunma destanının yazıldığı topraklarla buluşmasını sağlıyor.

Dolu dolu bir program

Dillere destan bir tarihi barındıran Çanakkale toprakları, hem doğası hem de hafızalardan silinmeyen geçmişiyle geziye katılanları adeta zaman yolculuğuna çıkartıyor. Başakşehirli vatandaşlar ve öğrenciler geziye Kilitbahir Kalesi ile başlayarak, Tabyalar, Seyyid Onbaşı, Şahindere Sargı Yeri, Alçıtepe Müzesi, Şehitler Abidesi, Seddülbahir, Yahya Çavuş Anıtı ve Şehitliği, 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı ve son olarak Kemal Yeri'ni ziyaret ederek tamamlıyor.

Gezide her otobüste Çanakkale coğrafyasına ve tarihine hakim rehberler eşlik ederken, sabahın erken saatlerinde başlayarak geceye kadar süren yolculukta; sabah, öğlen ve akşam yemeği ikramları da yapılıyor.

‘12 binin üzerinde katılım bekleniyor'

12 Nisan başlayan Çanakkale gezileri 15 Haziran 2014 tarihine kadar devam edecek. 2013 yılında 12 bin kişinin katıldığı Çanakkale gezilerine bu sene 12 binin üzerinde katılım bekleniyor.

‘Bu kadar güzel duyguyu bir arada hissetmedim'

Çanakkale Şehitliği'ni gezen katılımcılar belediyenin bu hizmetinden dolayı teşekkür ederek duygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdiler.

Zeynep Elif Duran: Çanakkale'ye daha öncede gelmiştim fakat belediyemizin bize ayarlamış olduğu rehber sayesinde daha çok yerin hikayesini öğrendim. Bugüne kadar hissetmediğim kadar güzel duyguyu bir arada hissettim. Herkese tekrar tekrar tavsiye edeceğim bir gezi oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Öğretmen Atilla Daşyuvarlar: Bugüne kadar daha önce görev yaptığım okullarla da Çanakkale gezilerine katılmıştım, fakat hiç biri bu gezi kadar organize değildi. Sabah otobüse bindiğimiz andan geri dönüşümüze kadar hiçbir sorun yaşamadan gezimizi tamamladık. Bu yüzden geziyi tertip edenlere, öğrencilerim ve kendi adıma çok teşekkür ediyorum. Buraya katılmamızdaki amaç çocuklarımızın milli duygularını bir kez daha pekiştirebilmekti. İlk kez katılan öğrencilerin duygulandıkları anları gördükçe bu amaca ulaştığımızı gördüm.

İlknur Kaplan: Ben Çanakkale'ye ilk defa geliyorum ve duygularımı tarif edemiyorum. Gezi boyunca anlatılan olaylarla geriye dönüp o anı yaşıyormuşum gibi hissettim. Gezi boyunca zaman zaman ağladım bile diyebilirim. Bana bu duyguları yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Destanları olan diğer illerimize de bu tarz geziler düzenlenirse seve seve katılacağım.

Atakan Çelik: Çanakkale'ye ilk defa geliyorum. Çok etkileyici ve duygu yoğunluğunun çok fazla olduğu bir yermiş. Gezdiğimiz her yer çok güzeldi ama beni en çok abideler etkiledi, gerçekten çok görkemli görünüyordu.

Kübra Özyurt: Daha önce hep gelmek istediğim fakat bir türlü kısmet olmayan Çanakkale gezisi çok güzel geçti. İlk defa gördüğüm için burayı çok etkilendim. Anlatılan hikayelerde gururlandım ve çok duygulandım. Gezdiğimiz yerler beni çok etkiledi özellikle Kanlı dere hikayesi anlatılırken gözlerim doldu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
CHP kurultayı iptal edilebilir! Delege tezgahı ortaya çıkıyor