Ödüller sahipsiz kaldı

Suriyeli yetenekli yazarlar savaş nedeni ile ödüllerini almaya gelemedi.

Ödüller sahipsiz kaldı
Ödüller sahipsiz kaldı
GİRİŞ 17.04.2014 14:13 GÜNCELLEME 17.04.2014 14:13

Suriye Yazarlar Birliği, savaşa rağmen yazmaya devam eden ve kitaplarıyla savaşı anlatan yazarları Hatay'da düzenledikleri bir törenle ödüllendirdi. Ödüle layık görülen yazarlar, iç savaşın devam ettiği Suriye'den çıkamadıkları için törene katılamadı.

Suriye Yazarlar Birliği tarafından düzenlenen yarışmada 'Rimiş-il' kitabıyla birinci olan Fahreddin Feyad, 'Generalin Kahvesi' kitabıyla ikinci olan Gassan Cibai ile 'Gecelerin Gömleği' kitabıyla üçüncü olan Sevsen Cemil Hassan için Büyük Antakya Oteli'nde tören düzenlendi. Ödül töreninde ayrıca, Suriyeli ressam ve karikatüristler tarafından Suriye'deki savaşı anlatan resim sergisi de açıldı.

'3 YAZARA 16 BİN DOLAR ÖDÜL'

Suriye Yazarlar Birliği Temsilcisi Hatib Bedli, yarışmada dereceye giren yazarların iç savaş nedeniyle Suriye'den çıkamadığı için törene katılamadığını belirterek şunları söyledi:

"Ülkede devam eden savaş boyunca başarılı eserler veren yazarlarımız arasında böyle bir yarışma düzenledik. Bu tören, Suriye'de roman ve hikaye yazarlarını alanlarında daha iyi bir şekilde teşvik etmek için düzenlendi. Bugün bu töreni, ya da toplantıyı burada yapmamızın sebebi ruhen, manen Suriye'ye yakın olmak, Suriye halkının çektiği sıkıntıyı hissetmek içindir. Uzak bir yer değil de yakın bir yer tercih ettik. Ödül kazanan ya da ödül kazanmaya hak sağlayan eserleri biz aylarca önceden bastırdık ve şu anda burada hazırladık. Yarışmada ilk 3 sırayı alan eserlerin sahiplerine birinciye 8 bin, ikinciye 5 bin üçüncüye ise 3 bin dolar olmak üzere toplam da 16 bin dolar ödül verilecek. Yazarlarımız savaş nedeniyle törene katılamadığı için ödülleri ilk fırsatta kendilerine ulaştırılacak."

'SAVAŞ DEĞİL DEVRİMDİR'

Türkiye'nin kendilerine her zaman sahip çıktığını ve bu nedenle de Türkiye'ye minnettar olduklarını belirten Bedli, Suriye'de devam eden iç savaşla ilgili olarak "Bu iç savaş değildir. Bu istibdada ve diktatörlüğe karşı bir devrimdir. Ve bütün bu ortaya çıkan eserler halkın yaşadığı sıkıntı ve çilelerden çıkmıştır. Bu kitaplar, Suriye halkının birkaç yıldan beri maruz kaldığı yıkım, terör ve kanlı olayları ele alıyor" diye konuştu.

Ödül törenine, Türkiye'deki Suriyeli yazarlar ile Hatay'da yaşayan Suriyeli'ler katıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Milyonları gözü Beştepe'de! Erdoğan başkanlığında kritik toplantı başladı...
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar