TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi Vagonu Kayseri'de

TRT Genel Müdürlüğünün 50. yıl kutlamaları kapsamında hazırlanan "TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi Vagonu" Kayseri'ye geldi.

TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi Vagonu Kayseri'de
TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi Vagonu Kayseri'de
GİRİŞ 17.04.2014 14:38 GÜNCELLEME 17.04.2014 14:38

 TRT'nin dinleyici ve izleyicilerine daha yakın olmak, deneyim ve birikimlerini paylaşmak için 10 Aralık 2012'de açılan TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi koleksiyonundan seçilen objelerden oluşan ve Türkiye ile Avrupa'yı dolaşmak üzere yola çıkan vagon özellikle öğrencilerden yoğun ilgi gördü. 

Müzede, 1927 yılından bu yana kullanılan dekorlar, kıyafetler, kameralar ve radyoların yanı sıra Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nda kullandığı mikrofon da bulunuyor. Müze rehberi İskender Özbay, yaptığı açıklamada, Müze'nin 1,5 yıl önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılımıyla yapılan bir törenle açıldığını anımsattı. Gelen konukların talepleri doğrultusunda ve TRT'nin 50. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile anlaşma yapılarak böyle bir vagon hazırlandığını ifade eden Özbay, "Toplamda 20 il dolaşacağız.

Kayseri'ye geldik. Vagonun çok fazla ilgi görmesi, kurumun 50. yılı olması dolayısıyla düzenlediğimiz vagonumuz için İzmir'den yola çıktık. Mayıs 13, 14 gibi Edirne'de sona erecek bir güzergahımız var" dedi. Vagonun Atatürk köşesi ile başladığını dile getiren Özbay, "Vagonda, bir radyo stüdyomuz var, radyo stüdyomuzda radyo draması yaptırabiliyoruz.

TRT'de yayıncılık döneminde kullanılan kameralarımız, sanal stüdyo ile normal bir televizyon stüdyomuz son olarak da TRT'nin dizilerinde kullanılan kıyafetlerimiz bulunmaktadır" diye konuştu. Öte yandan müzeyi merak ederek Kayseri Tren Garı'na gelen öğrenciler de burada bulunan eski ve yeni yayın malzemeleri hakkında bilgi alarak, trenin önünde fotoğraf çektirdi. Müze, akşama kadar ziyaretlere açık kalacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Reuters: Batı, Türkiye aracılığıyla İran'a mesaj gönderdi