Kutlu Doğum Haftası panallerle kutlanıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kutlu Doğum Haftası kapsamında "Halk ve Divan Edebiyatında Hz. Peygamberimiz" konulu panel düzenledi.

Kutlu Doğum Haftası panallerle kutlanıyor
Kutlu Doğum Haftası panallerle kutlanıyor
GİRİŞ 17.04.2014 17:06 GÜNCELLEME 17.04.2014 17:06

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Milli Kütüphane'de Prof. Dr. İskender Pala başkanlığında gerçekleştirilen panelde, Türk edebiyatında Hz. Muhammed'in yer alışını Prof. Dr. Ali Yakıcı halk, Prof. Dr. Yaşar Aydemir de Divan şiirlerinden örneklerle anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan da panelde bir konuşma yaptı. Özaslan, Kutlu Doğum Haftası'nın aslında ulusal değil evrensel olduğuna dikkat çekti.

Bugün insanların yaşadığı sorunların Hz. Muhammed'in hayatını örnek alarak ortadan kaldırılabileceğini belirten Özaslan, şunları kaydetti:

"Hayat kısa ve bu kısa zaman içerisinde her türlü olumsuz koşullar altında ve bu hayatın ölçülerini ayarlamak tabii ki kolay değil. Önümüzde tek örnek var. Allah'ın kelamını bize tebliğ eden sevgili Peygamberimizin örnek hayatını eğer gerçekten bir model olarak önümüze aldığımızda, okuduğumuzda, anladığımızda, anlattığımızda, hayatımızda tatbik etmeye çalıştığımızda herhalde herhangi bir sorunla karşılaşmamız mümkün değil. Bugün içinde bulunduğumuz bütün sorunlar da onu iyi anlayamamamızdan ya da bunu hayatımıza aksettirmediğimizden kaynaklanıyor."

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Hayati Develi ile Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Ahmet Arı'nın da katıldığı panelde ayrıca, Aşık Maksut Koca ve Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu davetlilere kısa bir müzik dinletisi sundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saçlarına kına yakıp asker çorbası içtiler: 57. Alay Vefa Yürüyüşü başladı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık