‘Kaybolan Meslekler' sergi ile canlandı

Ressam Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu'nun ‘Kaybolan Meslekler' adlı sergisi sanat severlerle buluştu.

‘Kaybolan Meslekler' sergi ile canlandı
‘Kaybolan Meslekler' sergi ile canlandı
GİRİŞ 18.04.2014 16:15 GÜNCELLEME 18.04.2014 16:15

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından sergileme alanına dönüştürdüğü Hünkar Kasrı'nda, ‘Kaybolan Meslekler' adlı resim sergisi meraklılarıyla buluştu.

Yeni Cami Hünkar Kasrı'nda ressam Mehmet Ali Diyarbakırlıoğlu'nun ‘Kaybolan Meslekler' adlı sergisi sanat severler tarafından yoğun ilgi görüyor. Geçmişte yapılan ama şuan devam etmeyen meslekler bu sergide tekrardan canlanıyor. Sergi yerli ve yabancı vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Bir haftada 6 bin kişinin sergiyi ziyaret ettiğini ifade eden Diyarbakıroğlu, “Bu sergi ‘Kaybolan Meslekler' serisinin 17'incisi oluyor. 10 Nisan 2014 günü açıldı. Yaklaşık bir hafta oldu. Bir haftada çok büyük ilgi görüyor. 6 bin kişiyi geçti izleyici sayısı. Bu serginin bir özelliği normal resim sergisi değil. Meslek resimlerinin yanında ustaların kullandığı araç gereçleri de sergiliyorum. Bunlar 23 yıllık birikimimdir. Ayrıca sinevizyon gösterimiz var. 20 mesleği benim çektiğim video, yazdığım metinli video gösteriyoruz sürekli oynuyor.” ifadelerini kullandı.

Serginin çok güzel olduğunu ve herkesin gelmesi gerektiğini söyleyen vatandaş Hüseyin Avni Sefai “‘Kaybolan Meslekler' sergisi gerçekten geçmişe dönük bizi bilgilendiren bir sergi. Bu sergiyi gezerken çok gerilere gittim. Bir sanat eğer çırak yoksa kaybolmaya ölmeye mahkumdur. Biz maalesef bu sanatları hiçbir zaman sahip çıkamadık. Bugün sadece fotoğraflarda, resimlerde ve sergilerde anıyoruz. Maalesef fotoğraflarla kendimizi avutuyoruz ama sergi muazzam, çok güzel herkesin gezmesini tavsiye ederim. İstanbul için bir nimet.” dedi.

‘Kaybolan Meslekler' resim sergisi 25 Nisan 2014 tarihine kadar devam edecek.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
Şaban Sevinç: Atatürk'e rahmetli demeyin