Değerler Olimpiyatı ödül töreni yapıldı

Başbakan Yardımcısı İşler, Ensar Vakfı ve MEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen Değerler Olimpiyatı ödül törenine katıldı.

Değerler Olimpiyatı ödül töreni yapıldı
Değerler Olimpiyatı ödül töreni yapıldı
GİRİŞ 02.06.2014 15:44 GÜNCELLEME 02.06.2014 15:44

Ödül törenine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Turkcel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça da katıldı.

Ödül töreni sırasında Kadir Topbaş'ın el işareti ile törenin seri olması uyarsında bulunması dikkat çekti. Topbaş'ın bu hareketi üzerine sunucuda "Seri bir şekilde alalım" dedi. 

"DÜNYADA BİR ADALETSİZLİK, BİR DENGESİZLİK VAR"

Törende bir konuşma yapan Kadir Topbaş, "İstiyoruz ki dünyada adalet olsun, dünyada hoşgörü gelişsin. Dünyada insani değerler ön plana çıksın ve insanca yaşama imkanı olsun. Maalesef şu anda dünya kara alanlarının yüzde 2.5'una varmayacak yerleşim yerilerinde yaşayan insanlar şehirlere sığamaz oldular, başkalarının haklarını tüketir oldular. Dünyada bir adaletsizlik, bir dengesizlik var. Dileriz ki bir insan çıkar ve bu dengesizliği bozmak için dünyada ezber bozar" dedi. 

"İNSANIN BİR ADALET HALİFESİ OLARAK HİZMET EDEBİLMESİ MÜMKÜN"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da bir konuşma yaparak, "Kendinize yapılmasını istemediğiniz hiçbir şeyi başkasına yapmama emri üzerinde hareket ederseniz yer yüzüne insanın bir adalet halifesi olarak hizmet edebilmesi mümkün. İnşallah insalığı adalet dairesi içerisinde geliştirebileceğimiz, yetiştirebileceğimiz nice nesilleri ben bu salonlarda bu faaliyetlerin içerisinde görüyorum. Dünyanın geleceğinin adalet ölçüsü ve değeri itibari ile çok daha iyi olmasını ümit ediyorum" dedi. 

"ADALETSİZLİĞİ GİDEREK YAYGINLAŞTIRMAKTADIR"

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise "Söz konusu haleti ruhiyenin kimlere hizmet ettiğini hem tarihimizde hemde özellikle son 1 yıldır ülkemizde cereyan eden olaylarda gördük. Dünyanın kurucu rolünü üstlenen güçlerin oluşturduğu sistem dünya kaynaklarının kullanılmasında ki adaletsizliği giderek yaygınlaştırmaktadır. Dünyanın büyük bir bölümü giderek yoksullaşmaktadır" şeklinde konuştu.

ÖDÜLLER

Tören dereceye giren öğrencilere Ensar Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı İsmail Cenk Dilberoğu değer kategorisinde 3. olan ortaokul ve lise öğrencilere ödüllerini verdi. Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça değer kategorisinde 2. olan ortaokul ve lise öğrencilerine ödüllerini verdi. Topbaş ve Mutlu'da birinci olan öğrecilere ödüllerini verdi. 
İşler konuşmasının sonunda "Bütün bu yapılan ödül töreninden hareketle Hz. Peygamberin hayatını yeniden okuyalım anlayalım" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beşiktaş - Ankaragücü! CANLI
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat