Tek kuruş harcamadan dünya turu yapacak

Fransa'da yaşayan fotoğrafçı Muammer Yılmaz, dünyada hala iyi insanlar olduğunu göstermek için yanına para almadan dünya turuna çıkacak.

Tek kuruş harcamadan dünya turu yapacak
Tek kuruş harcamadan dünya turu yapacak
GİRİŞ 28.06.2014 12:34 GÜNCELLEME 28.06.2014 12:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Strasbourg kentinde yaşayan Yılmaz, eylül ayında, yanına para almandan Jules Verne'nin "80 günde devri alem" romanından esinlenerek 80 günde kısa bir dünya turu yapacak.

Tura Paris'ten başlayacak Yılmaz, 80 günde 20'den fazla ülke gezerek dünya turu yapmayı hedefliyor. Yılmaz, Alman bir arkadaşıyla çıkacağı tur için AA muhabirine şöyle konuştu:

"Tura cebimizde 5 kuruş olmadan çıkıyoruz. Yanlış anlaşılmasın paramız olmadığından değil, sadece dünyada hala iyi insanların olduğunu göstermek istiyoruz. En azından una inanıyoruz. Karnımızı doyurmak, konaklamak ve başka bir ülkeye geçmek için iyi insanlara ihtiyacımız olacak. Bir ülkeden başka bir ülkeye gitmek için insanların bize iyilik yapması gerekiyor. Dolayısıyla seyahat boyunca iyiliğin peşinden koşacağız. Turun amacı da bu." 

Rotayı henüz belirlemediklerini söyleyen Yılmaz, en çok Doğu Asya ülkelerini merak ettiğini, Pakistan, İran ve Afganistan güzergahının kendisini çok heyecanlandırdığını belirtti. Yılmaz, tura çıkarken yanına para almayacağını ancak fırsat bulursa belki kısa süreli çalışarak para kazanabileceğini dile getirdi. 

Zor bir yolculuğun kendilerini beklediğini altını çizen Yılmaz, "Turun tamamlanması için paraya değil sadece iyi insanlara ihtiyacımız var. Bizi ne gibi zorlukların beklediğini az çok tahmin edebiliyoruz. Ama bunların hepsini göze aldık, çünkü iyiliğin gücüne inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, başta Fransa, Türkiye, İran, Afganistan, Pakistan, İran, ABD ve Hindistan olmak üzere 80 günde birçok ülkeyi gezerek dünya turu yapacaklarını ancak asıl rotaya tur sırasında karar vereceklerini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • hacı mustafa ersözlü 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH KOLAYLIK VERSİN. allah kolaylık versin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması