Mehmed Zahid Kotku Esenler'de anıldı

İslâm âlimi Mehmed Zahid Kotku, "Anadolu'yu Mayalayanlar" programı kapsamında Esenler'de anıldı.

 Mehmed Zahid Kotku Esenler'de anıldı
Mehmed Zahid Kotku Esenler'de anıldı
GİRİŞ 01.07.2014 17:35 GÜNCELLEME 01.07.2014 17:47

Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün düzenlediği programda Kotku'yu, Dr. Necdet Yılmaz anlattı. Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen programa; Esenler Belediye Başkan Yardımcıları Aydın Polat ve Ömer Çetinkaya ile Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CELÂL İÇİNDEN ÇIKTI

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Mehmed Zahid Kotku'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterimiyle devam etti. "O, celâl içinden çıkmış bir cemâldi" diyerek söze başlayan Yılmaz, "Mehmed Zahid Kotku, Ayasofya, Beyazıt, Fatih Camii ve medreselerinde hafızlığını tamamlamıştır" şeklinde konuştu. Kotku'nun islami ilimler ile ilgili önemli çalışmalar yaptığını kaydeden Yılmaz, "O öğrencilerine insanların Allah'tan başka kimseye kul olmamaları gerektiğini öğretmiştir" diye konuştu.

İLKLERE VESİLE OLDU

Kotku'nun yerli sermaye için çok çabaladığını belirten Yılmaz, "O Türkiye'de ilk defa yerli motor ve yerli araba üretilmesine vesile oldu" dedi. Kotku'nun örnek yaşamından ve ahlâkından söz eden Yılmaz, konuşmasının sonunda, "O, Kur'an ve sünneti hayatımıza odaklamamız gerektiğini söyleyen bir insan" diye konuştu.

Programın sonunda sanatçı Alper de, söylediği ilahi ve şarkılarla Esenlerliler'e duygu dolu anlar yaşattı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Çanakkale'de destanlaşan kahramanlar '57. Alay Vefa Yürüyüşü' ile anıldı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor